Hirdetés
Hirdetés

Red Bull Liszt Remix az Urániában


Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából május 26-án négy különböző zenei stílust képviselő együttes vállalkozik arra, hogy a Red Bull Liszt Remix keretén belül újraértelmezze Liszt egy-egy darabját, illetve a Lisztre jellemző zenei elemek beépítésével egy saját szerzeményüket újragondolják. A négy közreműködő zenekar a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Carbonfools, a Compact Disco és a Balkan Fanatic lesz, az estét pedig a vendégként meghívott Rúzsa Magdi zárja majd egy szintén csak erre az alkalomra készült művel. A könnyűzenei és klasszikus elemek ötvözetéből összeálló egész estés zenei darab célja a szervezők szerint, hogy a magyar klasszikus zene egyik meghatározó alakjának munkássága előtt meghajolva közelebb hozzák azt a fiatalokhoz.

Hogy a zenekarok egyenként 15 perces produkciói kerek egésszé álljanak össze, arról az est zenei rendezője Szakos Krisztián gondoskodik majd, többek között különleges átvezető elemek beépítésével. Szakos neve az Ákos-rajongók számára már ismerős lehet, hiszen 2002 óta a zenekarának tagja, koncertjeinek hangszerelője és több dalának zeneszerzője.

„Az est folyamán meghallgathatjuk többek között, ahogy a soul-jazz hangulatú Liebestraum-verzió jamaikai rocksteady változatban, exkluzív dalszöveggel és döbbenetes fúvós-párbajjal kel önálló életre, vagy ahogy épp Liszt ugyanezen szerelmi álma a XXI. század realisztikus-futurisztikus, már-már kortárs komolyzenei környezetébe átemelve hogyan „balkanizálódik”. Ám minden bizonnyal izgalmas élményt jelent majd Ivan Mazeppa kalandos történetének újragondolása is, mely során egy izgalmas, dub betétes, jazz-reggae groove bontakozik ki a liszti dallamvilágból, de hasonlóan érdekes megtapasztalás lesz, amikor is a májsztro La Campanella-ja egy örmény népdal szopránjával lép drum’n’bass-fúzióra. Természetesen a zenekarok saját repertoárjukből is megszólaltatnak majd 1-2 zeneszámot Liszt egyedi stíluselemeivel áthangszerelve vagy épp kiegészítve.” – írja a sajtóanyag.

Az est házigazdája Novák Péter énekes-zenész-műsorvezető lesz.

Advertisement
38,854KedvelőTetszik
3,020KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló