Hirdetés

Radioheadből készít klasszikus zenekari művet Steve Reich

Na, ha van valami, ami izgalmasan hangzik, akkor ez az: Steve Reich, a jelenkor egyik legünnepeltebb zeneszerzője Radiohead-számokat értelmez újra. A minimalista kompozíciók legendás mestere a minap jelentette be, hogy az együttes két jól ismert dalát, az Everything In Its Right Place-t és a Jigsaw Falling Into Place-t készíti el saját értelmezésében, mindezt pedig Radio Rewrite címen, a London Sinfonietta tizenhárom zenészének közreműködésével fogják bemutatni 2013. március ötödikén a Southbank Festivalon.

A neves London Sinfonietta vezetője, Andrew Burke a The Guardiannak nyilatkozva elmondta, a mű nem egyszerűen Radiohead-számok feldolgozása lesz, hanem sokkal több annál.

"Nem hinném, hogy Steve egyszerű feldolgozásokat készítene a dalokból, hiszen ez egyáltalán nem az ő stílusa. De hogy miként fogja kiindulási pontként használni majd azokat a saját műve megalkotásához, az lesz az igazán izgalmas az egészben." – mondta Burke.

Burke emellett elárulta: a legendás zeneszerző azután döntött úgy, hogy elkészíti a művet, miután Lengyelországban találkozott a Radioheaddel, és hallotta Jonny Greenwoodot az ő egyik művét játszani.

"Jonny Greenwood az Electric Counterpointot játszotta éppen, és amikor Steve látta, mennyire komolyan foglalkoztatja ezt a fickót a zenéje, ő is elkezdett érdeklődni az övék iránt" – magyarázta Burke.

Steve Reich a világ egyik legrespektáltabb kortárs zeneszerzője, tavaly ünnepelte 75. születésnapját, aminek kapcsán a világ számos neves koncerttermében tartottak az életműve előtt tisztelgő koncertsorozatokat.

A Radiohead jelenleg éppen legutóbbi albuma, a tavaly kiadott The Kings Of Limbs nagyszabású világkörüli turnéjára készül, nemrég pedig egy nagylemeznyi számát adta egy környezetvédelmi dokumentumfilmhez, amit azóta több díjjal is jutalmaztak.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló