Hirdetés

Put Out The Deck Fires Before We Sink! – Új garázs blues EP a Frozen Steaktől

frozen.jpgAmikor januárban meghallgattuk a kétfős budapesti Frozen Steak kizárólag bluesfeldolgozásokból álló lemezét, akkor igen hamar világossá vált, hogy a Black Keys-féle garázsrockos blueszene már itthon is felütötte a fejét. Kifejezetten szerettük a We Gonna Need A Bigger Boat című lemezt, amit most a hajós tematikát követő négyszámos Put Out The Deck Fires Before We Sink! EP követett. Az előző hanganyaghoz képest itt is találunk szerzői feldolgozásokat (Robert Petway, Nehemiah Curist James) illetve egy-egy tradicionális blues-, és folkdal átiratot. Már az előző lemeznél is feltűnt mennyire szépen szól a Frozen Steak és pont úgy van kikeverve, ahogyan mai nyers bluesrock albumnak szólnia kell.

Az EP-t nyitó Catfish Blues például egy remek kis lötyögős feldolgozás, bár mi azért el tudtuk volna viselni a kongadobok hiányát. Az először Leadbelly által rögzített, majd a Led Zeppelinnek hála halhatatlanná vált The Gallis Pole-ból egy ördögszekerektől hemzsegő vadnyugati pisztolypárbajt alkottak csehszlovák orgonával megtámogatva. Hogy a paletta teljes legyen, akad még laza rockabilly a Crow Jane-nel, végül a lemezt annak a John the Revelatornek a stoner riffekkel megspékelt változata zárja, amit olyanok dolgoztak már fel korábban, mint a White Stripes, James Brown, az R.E.M. vagy éppen Nick Cave.

Aki esetleg szeretné a zenekart élőben is elcsípni, annak május 31-én a Hunnia Bisztróban lehetősége nyílik rá, ahol basszusgitárossal kiegészülve lépnek majd fel. Alább pedig megmutatjuk a Frozen Steak új, ingyenesen letölthető EP-jét.

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.

Magyarországon is elérhető lesz a black metálosok álomtelefonja

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legizgalmasabb koncepciójával állt elő az LG.

A modern katonadalok az internet szürreális bugyrába visznek

A cél minden országban ugyanaz, vagyis a háborút úgy beállítani, mintha az egy hazafias, csodálatos dolog lenne.