Hirdetés

Purge Yourself – Itt a Dystopia új videóklipje

montazs_2.png

Új klippel jelentkezett a A 2016-os Wacken Metal Battle Hungary győztese, a szegedi Dystopia. Az önámítás és a személyes felelősségvállalás témájával foglalkozó Purge Yourself a zenekar tavasszal megjelenő harmadik lemezének első előfutára, melyhez egy image videót forgattak, amit itt, a Lángoló Gitárokon nézhettek meg először. Dal- és videópremier a hajtás után! 

A friss dalt és a hozzá készült videót a zenekar frontembere, Vári Gábor gitáros/énekes így mutatta be: 

Miután Andrissal (Rácz András – dobos) átestünk az összeszokás időszakán, nagyon szépen beindult a zeneíró gépezet is. Folyamatosan jöttek és jönnek az új ötletek, és meglepő gyorsasággal állt össze az a kilenc dal, ami a hamarosan megjelenő Building Bridges című anyagra kerül majd. 

A lemez szövegvilága nem különbözik majd nagyban az eddigiektől. Ugyanúgy vannak benne személyes és filozofikus témák, illetve az eddigiekhez hasonlóan erős pozitív kicsengéssel zárulnak a dalok. A korábbi anyagainkhoz képest különbség, hogy most sokkal gördülékenyebb kreatív folyamat részeként születtek a szövegek, ennek köszönhetően az eddigieknél sokkal szorosabb egységbe kerültek a zenével.

A Purge Yourself arról a pillanatról szól, amikor valaki rájön, hogy a problémáinak a legnagyobb részéért ő maga a felelős. Ritkán kerül az ember igazán öntudatos állapotba – talán azért mert fél szembenézni a felelősséggel, fél, hogy összeroppanna a súlya alatt, azonban hosszú távon nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes az önámítás állapotában úszkálni. Az üzenete talán az, hogy kérdőjelezz meg mindent, kezdve először saját magaddal. Aztán értsd meg, hogy ez oké, senki sem tökéletes, az élet megy tovább, és ha őszinte vagy magadhoz és másokhoz is, akkor nincs már szükséged trükközésre, nem kell bújkálnod vagy maszkot viselned, pszichiáterhez járnod vagy lájkokat vadásznod a csücsörítős szelfijeiddel. 

Mivel a Purge Yourself az elsők között született az új számok közül, az elmúlt évben volt alkalmunk élőben is tesztelni még egy-két új dal társaságában. A közönség érezhetően másképp reagál az új irányvonalra, ezt a dalt azonban többen is kiemelték, mint “dallamtapadás-gyanús” tételt, így esett rá a választás. Bajban is lettünk volna, ha nem kapunk külső segítséget, mert most szívünk szerint bármelyik számot szívesen megmutatnánk.

A videoklipet Porkoláb Norbert készítette, aki korábban olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Perihelion, az Anchorless Bodies, vagy épp a Leander Kills. A klip készítése során egy egészen egyedi problémával is szembesülniük kellett, de végül minden a tervek szerint haladt. Erről Bajusz Péter basszusgitáros a következőket mondta: 

Norbi hasonszőrű, vagy akár illusztrisabb előadókkal készített munkái egyaránt meggyőztek bennünket arról, hogy vele kell dolgoznunk. Bár 2015-ben jelentkeztünk egy playthrough videóval a Sting feldolgozásunkra, image klip szempontjából mondhatjuk, hogy most történt meg a szüzesség elvesztése.

A forgatást picit nehezítette, hogy Bazsi (Mezey Balázs – gitáros) karrierépítésének pont abban a három hónapos szakaszában van, amikor szinte alig van Magyarországon. Konkrétan egyetlen napot sikerült találnunk a forgatásra, azt is Szegeden kellett megoldanunk. Február 25-én mindennek klappolnia kellett, vagy lőttek a videónak. Ettük is az ideget rendesen. 

Szerencsére a Light Factory fotóstúdió nemrég odaköltözött a Miracle Sound hangstúdió mellé, ahol Gábor (Vári Gábor – ének, gitár) hangmérnökként dolgozik, és persze a lemez felvételei is itt készültek. Ez a szerencsés együttállás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a klip elkészülhessen, ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget és a rugalmasságot a fotós barátainknak, és persze mindenkinek, aki segített összehozni a dalt és a videót.

A zenekarra elfoglalt hétvége vár: péntek este Szegeden a Millenniumi Kávéházban lépnek fel akusztikus műsorukkal Apey lemezbemutatóján, szombaton pedig Budapesten a Dürer 041-es termében csíphetitek el őket a Salvus, a divideD és az Ann My Guard társaságában. 

További információk a Dystopia Facebook-oldalán és a koncertek Facebook eseményein

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló