Hirdetés
Hirdetés

Producerek és beatmakerek szeptember 10-én a BOM workshopján

Szeptember 10-én 17.00 órai kezdettel folytatódik a Budapest Open Mic rendezvénysorozat, amely elsősorban feltörekvő rap és trap előadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget nyolc héten át, megannyi nyeremény társaságában. A Subkult Production által szervezett BOM nem egyszerűen egy újabb tehetségkutató, sokkal inkább egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig és azon túl.

Hirdetés

A versenyen túl – melynek részleteiről korábban olvashattatok – a teljes program még nagyobb szakmai fókuszt kap, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzik meg, ahol olyan témák kerülnek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma kerül terítékre, a szövegírás, -értelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig.

A szeptember 10-i menetrend:

17:00 – Zenei workshopokA zenei producer és a beatmaker

Második workshopunk témája a zenei producer és a beatmaking. Mit csinál egy producer, miből dolgozik és miből inspirálódik? Mitől lesz felkapott egy zenei alap? A hazai piac hogyan követi a nemzetközit? Mi a fontosabb, a szöveg, a beat vagy az előadó személyisége/stílusa, és szétválasztható-e mindez?
Előadók: Beatrick, DZSINDZSER és King BJ.

Nemcsak meghallgathatjátok a történeteiket, hanem interaktív beszélgetéseken és gyakorlati bemutatókon keresztül meg is oszthatjátok a gondolataitokat és kérdéseket tehettek fel nekik. Minden itt tanult új trükk hozzájárul majd ahhoz, hogy tehetségetek még jobban kibontakozhasson.

19:00 – A második selejtező
A  második vasárnapon húsz versenyző lép egymás után a színpadra.

21:00 – Open mic
A buli nem áll meg! Akik nem vállalnak versenyt, de szívesen megmutatnák tehetségüket, most itt a lehetőség!

A novemberi Akváriumban megrendezésre kerülő díjátadó során derül ki, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak.

Az idei program fő támogatója az idén 35 éves hazai McDonald’s, kiemelt szakmai együttműködő partnere a WMMusicDistribution, de a tavalyi évhez hasonlóan a Dorko és az Intermuzika Hangszerbolt is felajánlásával segíti az eseménysorozatot.

– A McDonald’s budapesti plakátkampányt ajánlott fel a nyertesnek.

– A Lángoló az interjús bemutatkozás lehetősége mellett felajánl egy-egy médiacsomagot, darabonként 1 millió forint értékben, amit a díjazottak aktuális / leendő kiadványaik, vagy az ahhoz kapcsolódó kiemelt események – release party, lemezbemutató koncert, kiemelt, fontos fellépés bárhol az országban – promóciójára fordíthatnak.

– Az Intermuzika Hangszerbolt és Zenesuli a szakmai díjazottnak egy M-Audio AIR 192-4 Vocal Studio Pro hangfelvételi stúdió csomagot mikrofonnal és fejhallgatóval, valamint egy Shure SM58-LCE dinamikus mikrofont ajánlott fel. A közönségdíjasról sem feledkeztek, ő is pakkot kap, méghozzá egy Shure SM58-KM-SOM SM58-LCE mikrofont,egy  K&M mikrofonállványt és egy 6 méteres Sommer Cable XLR-XLR kábelt.

– A DRK 200.000 forint terméktámogatást ajánlott fel, valamint két fotózást.

– A WMMD egyrészt az online zeneterjesztésben segít, a nyertesnek 1 évnyi ingyen terjesztést ajánlott fel, a közönségdíjasnak teljeskörű tanácsadást ad, illetve az online jelenlét optimalizálásban nyújt hathatós segítséget, mint ahogy az augusztus 30-i sajtótájékoztaón is kiderült, új műsorában, a DAL/APOZÁS különkiadásban foglalkozik a BOM legjobbjaival.

A rendezvény rossz idő esetén is megrendezésre kerül. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják!

*RAKPART~2023

Idén nyáron, 2023 június 17 és október 23 között a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán, a Jane Haining rakparton hétvégente nincs autós forgalom, ezért pihenőparkot, ideiglenes közteret alakítunk ki, mely közelebb hozza az embereket a városi terekhez és a folyóhoz. A RAKPART~2023 a közösségről, a folyónkról – rólunk szól.

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

További információk a Budapest Open Mic felületein!
Fotó: Fürjes Viktória

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók