Hirdetés

Problémák, majomkodás & egy kis dráma – Premieren a Stereo Kollektív új nagylemeze

Lángoló Premier

2011-ben, két pécsi kertvárosi rapcsapat keresztezéséből Bobby Max, Slam és Chicheck révén megalakult a Stereo Kollektiv. Ők jelentették meg az első Stereo Kollektiv-lemezt Fejtörő címmel 2013-ban, ahol olyan elismert hazai rapperek szerepeltek az albumon, mint Busa Pista, Funktasztikus, Norba, DJ Zefil vagy Rucksack.

Hirdetés

Ezt követően, egy rövid párbeszéd után (- Benne vagy? – Benne!) csatlakozott a felálláshoz Dózi, majd DJ Stika, aminek a következő album, a 2016-os Az Álarc lett az eredménye. Röviddel, pár stúdió költözéssel később, Zsigabá is belépett, így alakult ki a végső felállás, a három DJ mellett a három MC.

A hazai fellépéseken kívül szerepeltek több StílusPakk kiadványon és Fresh Raps válogatáson, majd olyan külföldi hiphop-előadók itthoni koncertjei előtt is több alkalommal bizonyított a csapat, mint Grandmaster Flash, Rustee Juxx, DJ Jazzy Jeff.

A harmadik lemez címét rendhagyó módon, három dal, a „Problémák, majomkodás & egy kis dráma” adja és nagyjából négy év anyaga került a korongra, kizárólag helyi előadók, barátok közreműködésével, olyanokkal, mint Rucksack (Illest Production), Banga, Szicsu (Trogaz, Dózis), Dr Szeg (Szembeszél) és Dk.

A kollektíva és egyben az új album zenei világát leginkább a hip hop aranykora inspirálja. A 90-es évek keleti parti zenéire emlékeztető boom bap ütemeket technikás és tartalmas szövegekkel, valamint tűpontos szkreccsekkel töltik fel a tagok.

A fentebb meghallgatható album első single-je egyébként a Probléma volt, melyhez videó is készült.

A beatet Rucksack követte el, aki DJ Zefilel (RIP) dolgozott együtt. A videót a nagyszerű Filming in Pécs csapata álmodta meg és hozta létre. Innen is óriási köszönet és hála a hibátlan klippért.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,863KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
748FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk