Hirdetés
Hirdetés

Post Human: NeX GEn – Hallgasd végig a Bring Me The Horizon új lemezét!

Május utolsó napjaiban gyakorlatilag meglepetésszerűen érkezett meg az eredetileg deathcore vonalról indult, mára már leginkább önmaga kategóriájába sorolható Bring Me The Horizon új lemeze, a Post Human: NeX GEn, amelyet június 17-én élőben is hallhatunk a srácok koncertjén a Budapest Parkban.

Hirdetés

Az album, a 2020-as Post Human: Survival Horror után a sorozat legújabb darabja, melynek megjelenését eredetileg tavaly szeptemberre tervezte a zenekar, immár teljes egészében meghallgatható a különféle online platformokon. Az előző album igazi átütő siker volt, amelyen olyan előadók szerepeltek, mint YUNGBLUD, Nowa Twins, a BABYMETAL vagy Amy Lee az Evanescence-ből. A lemezen olyan slágerek kaptak helyet, mint a Teardrops és az Obey, hangzás terén pedig még nagyobbat ütött, mint korábban bármelyik album. Ennek köszönhetően a zenekar szinte berobbant 2024-be: több mint 140 000 rajongó előtt léptek fel eddigi legnagyobb hazai pályás turnéjukon, megnyerték a BRIT Awardot a Legjobb Alternatív/Rock Előadás kategóriában, bejelentették első stadionkoncertjüket São Paulóban, így egy kifejezetten jó szériát koronáznak most meg a srácok a hetedik album megjelenésével.

A Post Human sorozat első darabját, a Survival Horrort a pandémia miatti lezárások alatt rögzítették, teljesen elzártan, miközben olyan nehéz érzelmek kifejezését fedezték fel, mint a düh, a félelem, az üresség és a kétségbeesés. A friss anyag kapcsán az énekes, Oli Sykes elmondta, hogy ez valami reményteljesebb, ha nem is teljesen pozitív önmagában. Ehhez passzol, hogy zeneileg ezúttal – amelyről már a Kool Aid, DiE4u, AmEN! és DArkSide című kislemezek formájában adtak előzetest – még eufonikusabb, post-hardcore-ba hajló vonalat képvisel az album, miközben még mindig árad a zenekar egyedi, előremutató kreativitása.

Oli hozzátette, hogy az album megírása „hosszú éveket vett igénybe”. Ez részben annak köszönhető, hogy a zenekar azt gondolta, hogy a lezárások sokkal tovább fognak tartani, mint ahogyan az történt. Amikor feloldották, gyorsan tele lett a naptáruk a világ körüli turnékkal és olyan fesztiválok fellépéseivel, mint a Reading & Leeds (ahol Ed Sheeran is csatlakozott hozzájuk a Bad Habits című közös slágerükkel), a NEX FEST házigazdái és fő fellépői voltak Japánban, játszottak a Download Festivalon az Egyesült Királyságban, a Good Things-en Ausztráliában és a When We Were Young, valamint a Sick New World-ön Las Vegasban.

De a késlekedés annak is köszönhető, hogy a koncepció gyorsan nagyobbra nőtt, mint ahogy azt az alkotók eredetileg elképzelték. A Post Human: Survival Horror sokkal nagyobbra nőtt, mint ahogy a zenekar a megjelenésekor azt elképzelte, így a folytatás elkészítése sokkal több gondolkodást igényelt, mint amire eredetileg számítottak.

Az album a felszín alatt rengeteg kibontanivalót rejt azok számára, akik felismerik azt. Oli Sykes, a zenekar frontembere így mesélt erről:

„Ez egy igazi konceptalbum, teljes narratívával, amely kapcsolódik az első lemezhez, de a koncepció el van rejtve és eltemetve” – mondja Oli. – „Néhány embert nem fog érdekelni, de mások  számára olyan lehet, mint egy önsegítő könyv. Rengeteg dolog van benne, némelyik elég világos, de sok minden rejtélyes és rejtett. Az embereknek ki kell bogozniuk.”

Nem mintha a Bring Me The Horizon hátrafelé tekintene. Mint mindig, a NeX GEn egy olyan zenekar munkája, amely nem fél kihívást jelenteni mind önmagának, mind annak a zenei világnak, amelyben vezető szerepet tölt be. Június 17-én a magyar közönség is meggyőződhet minderről a Budapest Parkban.

Jegyek és információk a koncertről a Live Nation weboldalán! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók