Hirdetés

Pornóképek lepték el a Spotify-t

Meglepően sok ember próbálkozik azzal, hogy pornóképeket töltsön fel a Spotify rendszerébe, és az is meglepő, hogy milyen egyszerűen lehet egyelőre rátalálni ezekre.

Sokáig elég volt, ha valaki pontot vagy vesszőt írt be az alkalmazás keresősávjába, és máris rátalált az ilyen tartalmakra. A találatok semmitmondó podcastekhez vezettek, amihez a képek között olyan photoshoppolt felvételeket is lehetett találni, ahol egy ismert férfi színész fejét varázsolták rá egy melegpornóból kivágott képkockára. A podcastek pedig már csak azért is semmitmondóak, mert vagy géphang olvas fel egy mondatot, vagy rosszabb esetben antiszemita, vagy valamilyen kisebbséget támadó szöveget lehet hallgatni.

A Spotify tiltja a platformunkon a nyíltan szexuális tartalmú anyagokat tartalmazó tartalmat. Ha ezt a szabványt sértő tartalmat azonosítanak, azt eltávolítják

– mondta a platform szóvivője a képekkel kapcsolatban. A Spotify használati feltételei tiltják a “nemi szervek pornográfiáját vagy vizuális ábrázolását, vagy meztelenséget és a szexualitást”. Sőt, rendelkezik olyan beállítással, ami blokkolja az explicit tartalmak lejátszását a felhasználói fiókok számára, de úgy tűnik, hogy ez sem szűrte ki a pornóképeket.

De könnyen rá lehet találni az audiopornó tartalmakra is, igaz ezek jelentős része nagyon rossz minőségű, és ez a stílus nem is igazán frissül az oldalon, hiszen más, sokkal inkább ilyen tartalmakra szakosodott oldalakon az előállítók jóval több pénzt kereshetnek a tartalmaikkal, illetve azok, akik nem pornó, de szexuális vagy erotikus tartalmú podcasteket készítenek, kerülik, hogy ilyen fotókkal reklámozzák a műsorukat.

Az egyetlen ésszerű oka, amiért pornó képekkel népszerűsítenek bármit a Spotify-on néhányan, az a láthatóság. Pont ugyanúgy, ahogy az OnlyFansen elérhető felhasználók a Twitteren vagy az Instagramon hirdetik az oldalukat. Mivel a Spotify algoritmusai nem pörögnek rá arra, hogy az ilyen bejegyzéseket a felhasználók elé dobálják, sőt tiltják és törlik ezeket, ezért sokan pontokkal vagy különböző írásjelekkel próbálják ezt kijátszani. Ennek pedig az az eredménye, hogy aki keresné, az nem találja meg, viszont gyerekek, akik össze-vissza nyomkodják a szüleik telefonját, igen.

Advertisement

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,520KedvelőTetszik
2,931KövetőKövetés
1,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk