Hirdetés
Hirdetés

POP, mint mozaikszó – Hallgasd meg a Felleng új dalát!

Új dallal és videóval jelentkezett a budapesti, alternatív pop-rockot játszó Felleng. A POP első hallásra akár szerelmesdalnak is tűnhet, de ennél mélyebb jelentésrétegeket is rejt, amellett, hogy a refrén azonnal beleragad a hallgató fülébe. A közösségi klip elkészítésében a zenekar barátai közreműködtek, és ha figyelmesen nézzük a videót, akár kisebb meglepetésben is lehet részünk, de nem lőjük le a poént, és a nézőkre bízzuk ennek felfedezését.

A zenekar részéről Szücsi – Szűcs Dávid, énekes-gitáros – így mutatta be a most debütáló számot:

„A POP cím a »Pont olyan pillanat« szövegrészlet rövidítése, ami arra a pillanatra utal, amikor épp altattam a kislányomat, aki a mellkasomon szuszogott. Elgondolkodtam, hogy vajon meddig leszek mellette, és ha egyszer már nem leszek, ő majd hogy emlékszik rám vissza. Milyen apa voltam/leszek?

A klip ettől a témától jelentősen eltér. Ha valaki az előbb említett megihletődés tudomása nélkül olvassa, akkor egyértelműen egy szerelmes dalnak tűnik, hiszen ugyanúgy vonatkozik akár a szerelmünkre a kérdés, hogy miként maradunk meg az emlékeiben. A kliphez mégis egy harmadik olvasatot dolgoztunk fel. Megkértük a követőinket, barátainkat, családtagjainkat, hogy a dal egy bizonyos részletére csináljanak egy a TikTok hajnalán divatos »tátogós videót«. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek aki áldozott erre a projektre időt és energiát. Nagyon élvezetes volt vágni ezeket a részeket, a végeredmény pedig feltornázta ezt a művet a kedvenc klipjeink dobogójára.

A social platformok a jelenkori énünk és társadalmunk erőteljes lenyomatai. Én például amikor egy 10 évvel ezelőtti posztomat feldobja a facebook, rengetegszer meglepődöm, hogy mit írtam ki, vagy épp hogyan. Lehet, hogy ugyanígy leszünk 10 év múlva is a TikTok videóinkkal, illetve ezzel a klippel is. Jelenleg a TIKTOK és az Instagram uralja azt a social mediát, amiben mi is érvényesülni tudunk, így adta magát, hogy a klipet ebbe az irányba vigyük el. A háttérben pedig a hihetetlenül hangulatos Sounday Studio könyvespolcai előtt különféle felállásban zenélünk.

Maga a dal pedig ismét a Grenma Studioban, Botlik Matyi keze alatt készült.”

A zenekar legközelebb január 6-án, szombaton csíphető el élőben a Dürer Kertben a Fish!, a Foxriver és az SZ4P társaságában.

További információk a Felleng közösségi felületein! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók