Hirdetés
Hirdetés

Pont annyira szól rólam, mint másokról – Premieren a Bälbor új EP-je

Négy single után jelenik most meg a Bälbor, azaz Boros Bálint egyszemélyes projektjének első EP-je, a 10:06. A kislemezen található három dal, ahogy a korábbi kiadványok is, egyértelműen brit gitárzenei jegyeket viselnek magukon, szövegviláguk azonban a magyar alternatív hagyományokat követi. A dalok hangvétele személyes, azonban az értelmezési lehetőségeik széles skálán mozognak. Arról, hogy hogyan készültek ezek a dalok, és mit jelentenek, Boros Bálint a következőket mesélte:

“Ezek a számok egy viszonylag nagyobb halmazból kerültek ki, sok más egyébként fontos, és szerintem jó dalkezdemény, ötlet közül. Azt már az anyag összerakása előtt tudtam hogy mindenképpen három dalos EP-ben gondolkozom. Úgy érzem hogy ez manapság egy pályakezdő zenei produkciótól még befogadható hosszúság, ha tetszik szívesen végighallgatja az ember, és nem sikkad el egyetlen egy dal sem, ami egy nagylemez esetében sajnos gyakori veszély.

A felvételeket alapos otthoni demózás, hangszerelés előzte meg, az anyagot közvetlenül a stúdiózás előtt egy héttel próbáltuk össze. Ez azért is volt nagyon izgalmas, mert így gyakorlatilag volt idejük a daloknak “megküzdeni” az EP-re kerülésért, és a versenyben lévő 6-7 szám közül ez a három az, amelyik teljes mértékben olyanná vált a próbateremben, és aztán a stúdióban amilyennek szerettem volna őket hallani.

Ehhez persze kellettek Lee Olivér fülei, és kezei is, aki a lemez hangmérnöke és producere. Korábban már készítettünk egy dalt együtt, és szerintem baromi jól működött a kémia, most viszont úgy érzem mindent sikerült megvalósítani amit szerettünk volna. Volt időnk sokat foglalkozni azzal hogyan szóljanak a hangszerek, kipróbáltunk több fajta erősítőt, effekt pedált, megtaláltuk azt a keresztmetszetet hangzásban, amiért mind a ketten lelkesedünk. A dobok mögött, ahogy már korábban is, Boros Péter ült. Megnyugtató az ő tapasztalata és profizmusa, szeretek vele dolgozni mert minden nagyon gördülékenyen, és higgadtan történik, a végeredmény pedig hibátlan. Popovics Gyuri barátom pedig zongorán működött közre, ő eddig még nem szerepelt egyetlen egy Bälbor-dalban sem.

A három szám témában és hangulatban teljesen más, úgy próbáltam őket sorrendbe tenni, hogy hallgatás közben legyen egy folyamat, és jussunk el valahonnan valahová. A folyamatot segítik azok a vizuális illusztrációk  amiket Császár Dia készített a dalokhoz, akivel nem először, és nem utoljára működtünk együtt.

Ez a kislemez számomra három különböző életszakaszt mutat be, vagy inkább ezeknek az életszakaszoknak az érzelmi állapotait. Egyfajta felnövés történet ez, de nem kifejezetten az enyém, hanem bárkié, aki a húszas évei vége felé jár. Pont annyira szól rólam mint másokról, és remélem másoknak is annyit jelent majd mint nekem”

Hirdetés

A teljes EP:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók