Pincepörkölt mami módra – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Octavia Spencer hálátlan házigazdává avanzsál, eközben megismerhetjük az elnyomás pszichológiáját. Ja, és Romero zombijai is szoftvert frissítenek.

Mami (Ma – 2019 / thriller/vígjáték)

Ugye mindenki ismeri a részeg vidéki nagybácsi karakterét, aki családi összejöveteleken ’50-es évekbeli szlengekkel („kisapám, haversrác, oké a buké”) próbál a fiatalok bizalmába férkőzni? – természetesen sikertelenül. Nos, hasonló lelkületű karakter Sue Ann, azaz Mami is, aki ún. lazaságát bizonyítandó megengedi a környékbeli fiataloknak, hogy pincéjében házibulizzanak. Ám amikor azzal szembesül, hogy jófejsége a legkevésbé sem lel viszonzásra, előbújik belőle a morózus Annie Wilkes, és úgy dönt, pedagógiai célzatú halálban részesíti a sihedereket. (Netflix)

Hogyan váljunk zsarnokká? (How To Become A Tyrant – 2021 / dokumentumfilm/sorozat)

Hogy hogyan lett egy bilifrizurás, bulimiás eszkimó nő Észak-Korea első embere, az viszonylag világos, a szeretve tisztelt vezetőbe ugyanis még gyerekkorában beleplántálták a felsőbbrendűséget. Az azonban már jóval érdekesebb kérdés, hogy egy bukott festőművész és egy szintén nem túl sikeres cipőfelsőrész-készítő hogyan került olyan pozícióba, hogy milliókat küldhessen a biztos halálba. A Hogyan váljunk zsarnokká a tökéletes oktatóanyag kezdő nárcisztikusoknak, akik nem elégednek meg egy fityfasz lapigazgatói pozícióval. (Netflix)

Holtak földje (Land Of The Dead – 2005 / horror)

Pontosan négy éve, hogy a zombifilmek ősatyja, George A. Romero távozott a földi síkról. Emblematikus szörnyszülöttjei kezdetben hörgő-csoszogó lények voltak, akik épphogy elő nem fizettek a Színes RTV-re. Utolsó előtti filmjére azonban ő is update-elte zombiseregét, sőt a Föld bolygó uralkodó fajává léptette elő. Az utcákon az alsó tízezer velük kényszerül hadakozni, miközben a társadalom kitömött rétege a milliárdos Kaufman felhőkarcolóiban húzza meg magát. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés