Hirdetés
Hirdetés

Pillanat – Premieren az új Stu33-dal

Itt egy új Stu33-dal, két verzióban. A dalt, illetve dalokat a SuperSize Recording Stúdióban Horváth Atissal rögzítették.

“Mivel én nagyon szeretem, hogy ha van akusztikus verzió is, így azt is felvettük. Eredetileg a dalszöveget – Győri Attila (Tulpa) kedves cimborám – írta egy teljesen más dalhoz. Ezt egy jó hosszas beszélgetés előzött meg, hogy ki-mit gondol, miről is kellene szólnia. Aztán jó kb. 1,5 évet hevert a fiókban, amíg Herczeg Márkkal (gitáros-szerzőtárs) elkezdtünk dolgozni néhány dalon, többek között az akkor még csak címmel rendelkező Momenttel. Az énektéma írásánál vettem újra elő a szöveget és bár jó része passzolt rá, de bele kellett nyúlnom és hozzá írnom.

A Pillanat dal is ezekből tevődik össze, ez az üzenete. (amiért hálás vagyok a szerzőknek és közreműködőknek)

Az akusztikus verzió nagyon érdekes szituáció volt. Ugyanis egy dzsesszgitáros, zeneszerző cimborámat kértem meg, Bolyki Tamást, hogy írja meg nekem a vonós szólamokat, amit kifogástalanul hozott, főleg úgy, hogy akkor még nem volt énektéma, tehát sok mindent vakon írt meg.”

Ennyit a száraz tényekről, most pedig jöjjön a szokásos kísérőszöveg Stutól:

“Minden élet milliónyi pillanatból, pillanatképből áll össze egy egésszé. Mint egy festmény, mely ugyan egy adott momentumot örökít meg, mégis hosszú folyamat, ezernyi dolog vezetett oda, hogy azzá álljon össze, ami. Éppen ezért másként látja azt az alkotó, egy átlagember, egy gyermek, és megannyi dologtól is függ, legyen szó élethelyzetről, lelkiállapotról, vagy az illető koráról. A lényeg, hogy amikor ott állsz előtte, az idődet adod, gondolkozol, véleményt alkotsz, és végre egy picit hagyod, hogy megélj valamit és elkezdj látni.

Amikor megértjük az életünk mulandóságát, akkor látjuk meg igazán a pillanat/pillanatok felbecsülhetetlen értékét, jelentőségét. “Elmúlik, minden amit valaha képzeltél. Én is múlok…..”

A pillanat olyan, mint egy lélegzetvétel, egy megismételhetetlen időegység. Észre kell vennünk és ehhez szükség, hogy kinyissuk a szemünk és lásunk. Sose késő, sőt talán egyre inkább itt az ideje! ”Mi eddig voltam törve hever

mi törte szét? Most látom csak hogy a sok-sok ezer elképzelés.”

Ha ez megvalósul, akkor miénk a vászon és egy örök műalkotást vihetünk magunkkal.

Amire fókuszálunk, amire időt szánunk csupán annyit látunk! És itt nyer értelmet a kire és mire?!?

Mindig is óriási jelentősége volt ennek, de talán most még inkább! (de az is lehet, csupán az én esetemben)

”Mi eddig voltam törve hever, a földön szanaszét. Mert látom a választ, de az sok-sok ezer szilánkra tép.”

Lehet észre kellene vennünk, vagy írhatnám felszólító módban is, Vedd már észre! minek-miknek, kinek-kiknek adsz mekkora jelentőséget és valójában mi és ki az igazán fontos?! A felismerés sokszor fájdalmas, de megfizethetetlen az a valóságos, letisztult öröm. ”Tisztulj meg! Ébredj a lidérc álmokból! Oly csodás, hogy a Minden most is Rád gondol.”

Szarhatunk is bele az egészbe és maradunk a tipik szlogennél: Egyszer élünk! és ez kurvára igaz!, ezért mondom!

”Egy pillanat elég, hogy megértsd mennyit ér. Túl nagy ár, vagy túl kevés egy összetört életért.”

És a dal:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk