Hirdetés

“Pilinszky János nem halt meg” – megidézi a költő szellemét a Meg Egy Cukorka

Lángoló Premier

Második nagylemezük után ismét új anyaggal jelentkezik a budapesti Meg Egy Cukorka. Ezúttal Pilinszky János születése 100. évfordulójának alkalmából, a költő Azt hiszem című verséből készítettek dalt.

Rendkívül aktív időszakot tud a háta mögött a Meg Egy Cukorka zenekar: október végén jelent meg KERESEM című második nagylemezük, de máris egy új dalt adtak ki, ami itt a Lángolón debütál. Pilinszky János (1921. november 27. – 1981. május 27.) versének megzenésített verziójával a kételyekről, egy álmatlan éjszakáról és az idő rohamos múlásának hatásairól énekelnek.

A zenekar tagjainak bevallása szerint nem rajonganak a megzenésített versekért, mert ritka esetben sikerül a végső alkotást teljes értékű dalként értelmezni, azonban ha a szöveget olvasva rögtön elindul a fejünkben egy dallam, akkor érdemes megzenésíteni azt. Pilinszky János nem halt meg, hiszen tovább él műveiben és ebben a dalban is.

Rendkívül fontos szerepet játszott, illetve játszik az irodalom az életünkben. Amióta rendszeresen olvasok, rocksztárként gondolok a költőkre, hiszen egy Kosztolányi-vers és egy Oasis-dal nálam ugyanazokat a hatásokat érik el, így számomra a költészet rock’n’roll. Nem volt ez másképpen, amikor elolvastam ezt a Pilinszky-verset. Éreztem, hogy ebből dalt kell csinálni

mondta Mihályi Dávid, a zenekar basszusgitárosa.

A formáció az év hátralévő részében sem dől hátra, hiszen december 9-én egy különleges, karácsonyi kocsmakoncertet fognak adni a nemrég nyitott, budai Beat On The Brat Vinyl & Barban, ahol az új dalok egy családiasabb, intimebb hangszerelésű megszólalásban hangzanak majd el.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk