Pierce Brosnan szeret füldugókat festeni, és most meg is lehet venni a műveket

Ha valaha szerettél volna egy olyan festményt, ami egy részletekbemenően kidolgozott füldugót ábrázol a hallójáratban, akkor jó hírünk van. Ha mindig is szerettél volna egy festményt, amit az egykori James Bond festett, akkor is jó hírünk van. Sőt, még jobb, mert egy összegért mindkét álmod valóra válhat, ugyanis Pierce Brosnan már régóta fest füldugókat, és most úgy döntött, hogy lehet tőle lenyomatokat vásárolni.

Korlátozott példányszámban, mindössze száz aláírt nyomat vásárolható meg. Még december közepén posztolt Brosnan egy fekete-fehér képet, amin füldugós festmények előtt áll, kezében ecsettel. A fotó a délkelet-angliai Leavesden stúdióban készült, itt forgatták egyébként a Baljós árnyakat és a Harry Pottereket is, de itt most az az időszak izgalmas, mikor az 1995-ben bemutatott Aranyszemet forgatták, ugyanis a szünetekben Brosnan festegette a füldugókról készült műveket. Brosnan azt mondta, hogy két inspirációja volt, egyrészt Roy Lichtenstein művészete, másrészt azok a használati illusztrációk, amiket a hangos jelenetek felvételéhez kapott füldugók csomagolásán látott.

Azonban nem ekkor kezdődött Brosnan művészeti érdeklődése, korábban is festett képeket, és az élete legsötétebb időszakain is a festés segítette át. Első felesége Cassandra Harris 1991-ben halt meg petefészekrákban, Brosnan ekkor festette a „Sötét éjszaka” című festményét. Később lányánál is ezt a betegséget diagnosztizálták, Charlotte 2013-ban halt meg, Brosnan többször nyilatkozta, hogy a festés segített megbírkóznia a fájdalommal. Általában vászonra fest, akrilfestékkel, és az élénk színek jellemzik, amiről 2018-ban a Guardiannek azt mondta, hogy

Fájdalomból festettem, és most a fájdalom néha színeken át jön elő.

Brosnannek 2018-ban több mint 153 festménye volt, az általa festett Bob Dylan-portrét,  1,4 millió dollárért adták el Marina Acton ukrán milliárdosnak az akkori amfAR Cinema AIDS elleni jótékonysági eseményén.

A nyomatokat innen lehet megrendelni, az űr attól függ, hogy ki mennyire gyors. Az első 33 darabot 3500 dollárért, azaz nagyjából egymillió forintért lehet beszerezni, az utolsó 34-et pedig 5000 dollárért, vagyis nagyjából másfél millió forintért. Cikkünk írásakor még volt a legolcsóbb verzióból, és hagytunk másoknak, úgyhogy nem rajtunk múlt, ha elkapkodták. Egyébként ez az akció is jótékony célokat szolgál.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,602KedvelőTetszik
2,962KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés