Hirdetés

Petőfi-filter és tíz csapás virtuális séta segíti a diákokat

Az oktatás digitalizációja már régóta téma, ahogyan az is, mennyivel egyszerűbben megy a tanulás, ha kicsit könnyedebb, játékosabb és szórakoztatóbb a dolog. Ha valaki azt mondja, hogy ezeket a mai fiatalokat már csak a közösségi média, meg a filterek érdeklik, akkor kézenfekvő megoldás lehet, hogy ezek segítségével lehessen tanulni, de nyilvánvalóan nem tud minden iskola saját élményszerű, szórakozató digitális megoldásokat fejleszteni, és elérni, hogy a mobilokat a gyerekek szórakozásra használják.

A Telekom éppen ezért hívta életre a Digitális óra projektet, ami kifejezetten a magyar irodalomra fókuszál, és játékosan vagy éppen szórakoztatóan segít a tananyag elsajátításában, vagy éppen a kikérdezésben. Ha valaki kipróbálná a filtereket, akkor telefonon az Instagram applikációban a Telekom oldalán talál a leírás alatt három csillagot, a filterek onnan érhetőek el.

Which eposzi karakter are you?

A segédlet Instagramon használható, vagyis akár még szórakozásból is le lehet tölteni, és tanóra sem kell hozzá. Az egyik filter például segít rögzíteni az Odüsszeia és A helység kalapácsa művekből megismert nőalakokat és jellemző karakterjegyeiket, átismételteti az eposzi kellékekkel kapcsolatos ismereteket, segíti a karakterekbe történő belehelyezkedést, és hozzájárul a művek alaposabb megismeréséhez.

De új szintre lehet emelni a “Mire gondolt a költő?” jellegű kérdéseket, ha egy Petőfi-filterrel lehet a költő bőrébe bújni, és elemezni a művet. A tíz csapást is egyszerűbb megtanulni, ha virtuális sétát lehet tenni és meg meg lehet ismerni, milyen művészeti alkotásokban köszönt még vissza, és az Ószövetség-bingó is teljesen új szintre emelheti az oktatást.

Az eszközökről és a tananyagról itt lehet többet olvasni, és megnézni, hogyan is érhető el, a szolgáltatásról pedig azt ígéri a Telekom, hogy hamarosan bővítik.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk