Hirdetés
Hirdetés

Péterfy Bori szembogara 11-szer

Egy maxilemezre általában egy zenekar egy vagy több számot vesz fel. A ma este a West-Balkánban koncertező Péterfy Bori & Love Band harmadik születésnapjára megjelenő digitális maxin egyáltalán nem ez a helyzet: felkért baráti formációk dolgozták fel a Szembogár című dalt, amelynek eredetije a második, novemberben megjelent Péterfy Bori-albumon van. A tizenkét számos maxilemez most hét végéig meghallgatható, csak itt, a Lángoló Gitárokon. Kaptunk kommenteket is minden dalhoz, úgyhogy íme a termetes csomag:

Hirdetés

1. Az eredeti, fátyolosabb hagvételű szám Hujber Szabolcs sanzonos dalszövegére készült. Viszont ez a vadonatúj, szintipop verzió lesz a Péterfy Bori & Love Band most megjelenő klipjének aláfelső zenéje, és egyben ez a Szembogár maxi első dala. Tessék.

2. Bérczesi Róbert és Nemes András új zenekara, a Biorobot jó kis lendületes dobgépes-gitáros számot csinált, és elképesztő módon reformálta meg a szöveget. „Szívem megszokásból vár” helyett „szívem megszokásból ver” lett, és ez csak egy példa Bérczesi zseniális húzásaira. A zenekar nem adott magáról fotót, mert nincs nekik. A szám viszont itt hallható:

3. Kollár-Klemencz László egyszemélyes, groteszk Kistehén-verziója gitároktól hangos, jó torz, a szövegmondás pedig itt is kellőképpen perverz: ahogy az „eperszinű ruzsnyomóók”-ról énekel Kollár, az ellenállhatatlan.

4. A képen látható két szerény pötty Dr. Api és PPI. Drapos Gergely és Pápai István, a Love Band két tagja instrumentális feldolgozást csinált, ami hatnyolcados latinjazzből ádáz afrikai ungabungába torkollik. Íme:

5. Hó Márton annyira jó, hogy kétszer is szerepel a lemezen. Az első száma a kakukktojás, mert ez nem a Szembogár, hanem a tavalyi Téged nem beborulós, a koszos-zajos Beck-et megidéző, fürdőszobában felvett verziója:

6. A Magashegyi Underground legújabb dalainak hangvételében, a régi-új énekesnő, Bochkor Bíborka közreműködésével játssza el a számot. A törékenyen induló poprock verzió harapós refrént kapott, viszont a szám vége a legjobb!

7. A Bohemian Betyars vállaltan a Kistehén és a Gogol Bordello hatása alatt álló, népihegedűs bulis rockzenét játszó zenekar, lendületesre hangszerelt verziójuk itten hallható:

8. Az egytagú Nyuszihintó zenekarnak nincs párja. „Repülnének, de egy kavics került az útjukba, felborult a hintó és zsupsz! Bele az árokba!” – erről szól az alább hallható feldolgozás:

9. Darvas Benedek remek színházi zeneszerző, akinek van egy Vasárnapi Gyerekek nevű négytagú zenekara. A gyerekek ez alkalommal kiegészültek egy énekesnővel, aki Dimanovski Natalie. Benedek meg a magyar Barry White.

10. Milanja Kokas Dévaványáról származó, sok hangszeren játszó énekes-rapper-dj-dobos-producer. A személyi igazolványába tévedésből a Laskai Viktor nevet írták. Hallgassátok lélegzetvisszafogva érzelmektől túlfűtött Szembogár-variációját, voilá!

11. A Love Band on Acid feldolgozás Sopronban született, a Love Band beállásán, de egyáltalán nem volt semmilyen szer, hanem csak pepperónis pizza, amit azért kellett megenni, mert többen is torokgyíkkal küszködtek a zenekarból. Itt született ez a Korai Örömista pszichedelikus instrumentális verzió. Fogyasszátok!

12. A Hó Márton és a Jégkorszak felvételének ugyan nem ez a címe, de valójában ez is a Szembogár verziója, a már megszokott, de soha meg nem unható Hó Mártonos lo-fi akusztikus gitárhangzással és befordult énekléssel. Sok szeretettel Nektek, íme:

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók