Hirdetés
Hirdetés

Pénteken jelenik meg az új Brujeria-lemez

brujeria.jpg

Mindjárt itt az új Brujeria lemez, ami a Pocho Aztlan címet kapta, és amit még egyszer sem harangoztuk be, hát mivé lesz így a világ?! Pedig a mexikói drogkereskedőkből, rendőrgyilkosokból és embercsempészekből álló zenekar már három dalt is közzétett a pénteken megjelenő albumról, a legújabbat épp tegnap Plata o Plomo címmel. A hajtás után mutatjuk az idei termést kedvcsinálóként!

A fenti mondat a zenekari tagok foglalkozására vonatkozóan természetesen nem állja meg a helyét, ugyanakkor az extrém metal történetének egyik legnagyobb hoaxaként évekig tartotta magát a pletyka, hogy a Brujeria mindenféle bűnözők hobbizenekara. Persze így is értelmezhetjük, de azért a különféle metálbandák működtetése mégsem esik köztörvényes kategóriába. A Brujeria egy bulin alakult még 1989-ben, olyan zenészek részvételével, mint Dino Cazares, Billy Gould, Jello Biafra, Pat Hoed és persze az énekes, Juan Brujo. Ők aztán mindenféle álnevek, bandanák meg símaszkok mögé rejtőztek, ezt megtoldották kábszercsempészésről, emberrablásokról, tervezett merényletekről szóló szövegekkel, brutál fotókkal a lemezborítókon, és már kész is volt a legenda.

Az azóta eltelt huszonegynéhány évben a tagok sűrűn cserélődtek, Biafra már az első EP után lelépett, bejött a képbe a minden második extrém metal zenekarban játszó Shane Embury, Raymond Herrera, a Fear Factory akkori ütőse, és a második, Raza Odiada lemez óta nagyjából aki épp ráér, és hozza a haverját is – jelleggel működik a zenekar, megfordult itt a teljesség igénye nélkül Adrian Erlandson, Jeff Walker, Nick Barker vagy a megboldogult Jesse Pintado is. Senor Cazares pár éve megunta a banánt, és lelépett, hogy csináljon egy, amúgy a Brujeriánál semmivel sem rosszabb zenekart ugyanerre a forgatókönyvre, Asesino néven, de előtte még feljátszotta a 2000-ben megjelent Brujerizmo című lemezt, ami túlzás nélkül klasszikusnak nevezhető.

A többiek meg azóta csináltak egy pár kislemezt, válogatásalbumot, turnéztak is változó összeállításban, 2009-ben még a Szigetre is elvetődtek, de az új lemez már tizenhat éve várat magára. Szerencsére már csak pár napig kell forgolódni álmatlanul az ágyunkban, és az eddig kiadott dalok is bizalomgerjesztők, pláne, hogy Juan Brujo a Plata o Plomo című dalban hibátlan magyar kiejtéssel énekli ki többször is azt, hogy lekvár. Akárhogy is, a Brujeria minden idők legszórakoztatóbb metálzenei képződménye, akik még egy minden normális ember által gyűlölt popslágert is képesek voltak úgy feldolgozni, hogy vicces legyen a végeredmény. Alig várjuk a lemezt.

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló