Hirdetés

Paul McCartney teljesen egyedül rakott össze egy lemezt a karantén alatt

McCartney III címmel december 11-én jelenik meg Paul McCartney új szólólemeze, aminek címe természetesen utalás a 78 éves legenda 1970-ben megjelent első (McCartney) és az 1980-as második (McCartney II) albumára. McCartney a hír bejelentésével együtt elmondta, hogy rettenetesen élvezte a dalírást és a felvételeket, amiket egyébként sussexi farmján lévő stúdiójában készített teljesen egyedül a karantén alatt. Gyakorlatilag csak magát szórakoztatta, és egyáltalán nem volt rajta semmi nyomás, iletve egész pontosan filmzenének indult az anyag, aztán poplemez lett belőle.

„A családommal a farmunkon vonultunk önkéntes karanténba, én pedig minden nap eltöltöttem egy kis időt az itt kialakított, házi stúdiómban. Eredetileg egy filmzenén kellett volna dolgoznom, de végül a lemez nyitódala született meg, én pedig azon kezdtem el gondolkodni, hogy mi legyen a következő lépés? Rengeteg dalkezdeményem volt az utóbbi évekből, így szépen sorban elkezdtem felvenni őket: először azon a hangszeren játszottam fel, amire eredetileg íródtak, majd ezeket formáltam; remekül éreztem magam közben! Sokkal inkább hasonlított arra a folyamatra, amikor a saját magam szórakoztatására alkotok, mint arra, amikor egyszerűen muszáj írnom valamit. Arról viszont sokáig fogalmam sem volt, hogy ebből végül egy album lesz”

McCartney viccesen megjegyezte azt is, hogy valószínűleg mindenki azt írja majd a lemezre, hogy ez lesz az ő utolsó albuma, de mivel már a Beatles utolsó anyagábál is ezt mondták, így nem igazán kell ezeket komolyan venni.

A legutóbbi szólólemeze egyébként 2018-ban jelent meg, és ha azt nézzük, hogy arra öt évet kellett várni, tényleg spontán örömzenélésnek hangzik ez a mostani anyag, de majd meghallgatjuk, hogy tényleg így van-e.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk