Hirdetés

Papírváros és a Bad Religion harminc éve – klipmegosztás

Vécépapírba tekeredik a texasi White Denim zenekar; saját, valamint a nyugati parti punk szcéna elmúlt harminc évét idézi fel a Bad Religion; újságpapírból várost épít és hajléktalant hajtogat a Flogging Molly. A brit Wiley klipjében megnézhetjük, pontosan miről is rappel legújabb számában; a We Plants Are Happy Plants új videója pedig azt mutatja meg, hogy milyen képek járnak a fiatal magyar producer fejében saját zenéje hallatán.

Hirdetés

Flogging Molly – Dont Shut ‘Em Down

Május legvégén érkezik a Flogging Molly hatodik nagylemeze Speed Of Darkness címmel, ez róla az első kislemezes dal, a hozzá készült klipet pedig a BIRDmachineBIRD készítette. A videó középpontjában egy rakás újság, egész pontosan az azokból felépülő város, valamint egy, a rossz híreket kétségbeesetten szemlélő öregember áll, akit a legerősebb pillanatokban szintén újságpapírból hajtogatott hajléktalanként látunk, aki kénytelen önmagából darabokat kiszakítani, ha a tűz mellett melegedni akar. A dal ingyen letölthető a zenekar Facebook-oldaláról, a klipet pedig akár többször is érdemes megnézni.

We Plants Are Happy Plants – Razz

A We Plants Are Happy Plants néven alkotó Bergmann Péter nemrég megjelent első nagylemezéről itt írtunk (valamint a napokban megjelent, nyomtatott Lángoló Gitárok magazin második számában), most pedig legújabb videoklipjén a sor. Egységes történet, komolyabb, konkrét üzenet nincs, inkább csak képeket látunk, mindez pedig akkor válik igazán érdekessé, ha tudjuk, hogy a fiatal producer saját maga rendezte a klipet. Ezáltal konkrét bepillantást nyerhetünk, milyen képeket képzel el zenéjéhez maga az alkotó, akinek munkáit egyébként is gyakran szokták epikusnak, filmzeneszerűnek mondani, és akinek bevallottan fontos a hangok és a vizualitás kapcsolata. Már csak ezért is megéri legalább egyszer megnézni.

White Denim – Drug

Hamarosan érkezik az amerikai zenekar következő nagylemeze, ezen lesz hallható a Drug című dal, aminek klipjében az együttes tagjai többek között vécépapírba tekerednek, és egyéb vicces, vagy legalábbis annak szánt dolog történik velük, maradva azon a vonalon, hogy betekerik, bekenik, befestik őket valamivel. Mindez nem rossz, de – pláne ahhoz képest, hogy láthatóan egy csomó munka volt vele – különösebben nem is érdekes. Könnyen felejthető klip, valószínűleg nem ez lesz pályafutásuk legjobbja. Ennek ellenére három rendezője is van az alkotásnak, név szerint: Bobby Weiss, Michael Hammett és Mark Greenwalt.

Bad Religion – Wrong Way Kids

Az idén nyáron az Exiten is fellépő Los Angeles-i punkzenekar tavalyi, The Dissent of Man című albumán hallható ez a dal, a videoklip pedig mostanra készült el hozzá, ami elsősorban annak köszönhető, hogy be kellett szerezni egy csomó archív felvételt az elkészítéséhez. Ezzel a lényeget el is mondtuk a klipről: a harmincadik születésnapját tavaly ünneplő zenekar archív felvételek segítségével mutatja be az elmúlt három évtizedét, valamint ezen keresztül (elsősorban) az amerikai, nyugati parti punk szcéna múltját és jelenét. A nyersanyag egy részét egyébként egy tavaly októberben kiadott felhívás eredményeként a közönségtől szerezte be a zenekar, és bár valójában semmi extrát nem látunk, az kétségtelen, hogy a végeredmény hangulatosra sikerült.

Wiley – Numbers In Action

Június végén jön Wiley következő, 100% Publishing című albuma, aminek azért ez lesz a címe, mert a lemez elkészítésében mindent brit rapper csinált: ő írta az összes dalt, ő látta el a produceri munkákat és többek között a masterelést is saját magára bízta. A Numbers In Action az album első kislemezes dala, ami április elején jelent meg, a hozzá készítet videoklipet pedig Us nevű rendezőpáros készítette. A klipben lépésről lépésre végigkövethetjük, hogy mit hallunk a dal 3 perc 7 másodperce alatt, mindez pedig, még ha elsőre nem is hangzik túl szellemesnek vagy szórakoztatónak, valójában nagyon is az, úgyhogy igazán kár lenne bárkinek is kihagyni ezt a videót.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló