Hirdetés

Pályázatok a könnyűzenéért

Három új pályázattal jelentkezik az Oktatási és Kulturális Minisztérium által finanszírozott PANKKK program, amely a kulturális tárca célzott könnyűzenei támogatásait tartalmazza. Az aktuális kiírásokban első nagylemezek megjelentetéséhez, vidéki klubkoncertek, valamint tehetségkutató versenyek szervezéséhez kérhetnek támogatást a pályázók.

Első lemezek támogatása: a pályázat célja az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozása. Pályázhatnak zenekarok és kiadók, a támogatható albumok pedig minden esetben legalább 40 perc terjedelműek, tehát nagylemez kategóriába soroltak. A nagylemezek online és fizikai úton egyaránt terjeszthetőek, hivatalos megjelenésüknek 2009. június 1. és 2010. április 30. közé kell esnie. Egy pályázó 300 és 400 ezer Ft közötti támogatást kaphat.

Vidéki élő könnyűzenei klubkoncertek támogatása: a pályázat a kulturális vidékfejlesztés keretében az élőzenei koncerteket szervező és befogadó vidéki klubokat támogatja. A program célja, hogy bővítse a vidéken élő fiatal korosztályoknak szánt kulturális programkínálatot, s ezzel együtt új, hangsúlyozottan élő koncertezési lehetőségeket nyújtson az igényes (amatőr és professzionális) hazai könnyűzenei produkciók számára. A támogatott kluboknak havonta minimum egy, összesen minimum kilenc könnyűzenei rendezvényt kell megvalósítaniuk a 2009. szeptember 1. és 2010. május 22. közötti időszakban. Egy klub 500 ezer és 4 millió Ft közötti támogatást kaphat.

Tehetségkutató rendezvények támogatása: a pályázat célja a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és –gondozás elősegítése. Kizárólag olyan tehetségkutatók támogathatóak, amelyek más rendezvényekkel együttműködnek, verseny rendszerben kerülnek megrendezésre, és a benevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredményük. A rendezvényeknek 2009. szeptember 1. és 2010. április 30. között kell lezajlaniuk. Egy rendezvény 200 és 500 ezer Ft közötti támogatást kaphat.

A három pályázat összesített keretösszege 85 millió Ft, ebből 65 millió jut vidéki klubkoncertekre, 10-10 millió pedig első nagylemezek és tehetségkutató versenyek támogatására.

A PANKKK keretében az idei évre tervezett további pályázatok a zenei exportot és a videóklip készítést támogatják majd, ezek várhatóan szeptemberben jelennek meg.

A részletes információkat tartalmazó pályázati kiírások a www.pankkk.hu honlap „Aktuális pályázatok” menüpontjában olvashatók.

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.

Magyarországon is elérhető lesz a black metálosok álomtelefonja

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legizgalmasabb koncepciójával állt elő az LG.