Pánik a levesben – Premieren a Sin Seekas és Bongor közös dalának klipje

Lángoló Premier

A Rap ID rapverseny két győztese közös klipben mesél a szorongásról és a pánikról. Bongor és a Sin Seekas úgy érzi, beszélni kell a pánikbetegségről, mert egyszer szinte mindenki szembekerül ezzel az érzéssel. A szuperhősök világból inspirálódó videóklipet a Magyar Klipszemlén díjazott Hippicore Studio alkotta.

“Egy repülőúton történt meg először, biztos voltam benne, hogy ez lehet a szívinfarktus, mozdulni és megszólalni sem tudtam, annyira szorította valami a mellkasom. Némán küzdöttem, próbáltam minél apróbb levegőfoszlányokhoz jutni, és jelezni valahogy a külvilágnak, hogy baj van. A pánikkal küzdők élete egy másodperc töredéke alatt megfordulhat a leglehetetlenebb helyszíneken, a családi ebéden, munkahelyi konferencián, szex közben, de akár a sarki boltban is.

A refrén úgy született, hogy egy előző klipforgatás előtt rám tört az érzés, hogy közeledik a pánik. Szerettem volna elűzni, a kocsiban ülve próbáltam realizálni, ez csak egy érzés, és nem veheti át az életem feletti uralmat. Mantrázni kezdtem, hogy pánik az álmomban, pánik a levesben, majd rímet faragtam belőle, és segített az, hogy egy dalszövegbe zártam.

Mindenki másként éli meg a pánikjelenséget, de egy dolog sokunknál közös, a haláltól való félelem és a szégyenérzet, hogy a közösség, a család, a barátok másként kezelnek majd, ezért sok esetben titokban marad. Amióta nyíltabban beszélünk róla, kiderült, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben, ezért született a Pánik a levesben is”

– Sóti Juli ‘Seekas’

Az A38 hajón június 4-én élőben is meghallhatjátok a Pánik a levesben című dalt. További vendégek a Sin Seekas koncertjén: Sena & Kemon (Irie Maffia) Pásztor Anna (Anna and the Barbies) Krsa (PASO), Lóci (Lóci Játszik) és a Ladánybene 27 zenekar.

Csorba Lócival is készült egy kollaboráció a bűntudat és a megcsalás tematikájára,melyben a csapat a lírai oldalát mutatta be.

1Kárpát-medence fesztivál részletei.