Hirdetés
Hirdetés

Palatkai – Premieren az új Zűrös Banda-dal

Lángoló Premier

Itt az első szám a Zűrös Banda éppen készülő, 2021 című lemezéről. Az első album sikerei után a zenekar hat év után jelentkezik új anyaggal. Az első lemez igen erős nemzetközi mezőnyben került fel a világ legrangosabb világzenei toplistája, a World Music Charts Europe legjobb albumai közé.

A zenekar tagjai egytől egyig rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért, 2021 című második lemezükön már saját szerzemények is hallhatóak, nem csak feldolgozások. A magyar nyelvű szövegek többségbe kerülnek, de a zenében a rájuk jellemző balkáni vonal is megmaradt.

Ízelítőnek a Babcsán–Varga szerzőpáros egyik szerzeményét választották a lemezről, amit egy palatkai szökős dallam inspirált. A dalhoz friss szöveg készült, és Básits Branka énekli.

 „Mindannyian keresünk valamit az életben. Talán a keresés folyamata, a célok kitűzése és az ezekből fakadó lelkiállapot megélése fontosabb, mint maga az eredmény, mégis akkor érezzük magunkat boldogabbnak, ha beteljesülnek vágyaink. A zűrös banda madárkája azt csinálja, amire egy madárka képes, sem többet, sem kevesebbet: repül erdőn, mezőn, viharokon keresztül, és arra vágyik, hogy találjon valakit, aki mellett nem kell többé magányosnak lennie. Bármennyire is szeretnénk, nem mindig kapjuk meg, amit a szívünk mélyén igazán szeretnénk, de látnunk kell, hogy a küzdelemmel, amellyel törekszünk rá, nyomot hagyhatunk a világban, és ahogy a madárka fejünk fölött elröppenve mosolyt csal az arcunkra, úgy igyekszünk mi is boldogságot és örömet lopni hallgatóink lelkébe”

– vallják az alkotók, ami után már csak a dal van hátra:

A Zűrös Banda tagjai:

Básits Branka  – ének
Bede Péter – szaxofon
Babcsán Bence – szaxofon
Varga Kornél – gitár
Boros Attila – basszusgitár
Kertész Ákos – dob

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk