Hirdetés

Ozzy Osbourne NFT projektjére a csalók is rámozdultak

Mikor egy olyan legenda, mint Ozzy Osbourne beszáll a kripto világába, és megjelenik az első NFT-kollekciója, akkor várható, hogy az nagyon érdekli majd az embereket.

December utolsó napjaiban, a két ünnep között jelentette be Ozzy Osbourne, hogy 9666 NFT denevért dob piacra. A digitális denevérek, amelyek utalnak Ozzy 1982-es fellépésén történtekre, és amellett, hogy jól néznek ki, és a remények szerint sokat is érnek majd, egészen újítóak. Ugyanis egy új technológiának köszönhetően képesek megharapni más NFT-ket, és mutálódni. Már jelezte is a Bored Ape Yacht Club, SupDucks és a Cryptotoadz, hogy ők nagyon szívesen részt vesznek ebben az úgynevezett MutantBatz dologban, mert a tervek szerint egy mutálódott NFT még különlegesebb lenne, és még többet érne. A tokeneket január közepére ígérték.

Alig két nappal a tokenek megjelenése után a támogatókat egy adathalász csalás vette célba, amivel lecsapolták a kripto-tárcájukat. Az egészet pedig egy rossz link okozta, amit ráadásul a projekt hivatalos oldala osztott meg Twitteren. 

Az NFT-projektek többségéhez hasonlóan a CryptoBatz is a Discordot használja a közösség építéséhez. A hivatalos jelenleg a discord.gg/cryptobatz oldalon keresztül érhető el, de egy ideig használták a discord.gg/cryptobatznft címet is, és pontosan ez okozta a problémát. Amikor a projekt átváltott az új URL-re, a csalók egy hamis Discord szervert állítottak be a réginél. Sem Ozzy, sem a CryptoBatz közösségi oldalait kezelő személyek nem törölték azokat a bejegyzéseket, amelyeken még a régi címet tüntették fel, és amit addigra már a csalók használtak. A CryptoBatz egyik tweetére, amelyet 2021. december 31-én tettek közzé, több mint 4000 retweet és több száz válasz érkezett. A tweetet csak január 21-én távolították el, addig a csalók oldalára mutatott. A hamis Discord meghívó panelje a tagok teljes számát 1330 főre jelezte, vagyis ennyi embert érinthetett a csalás. Itt arra kérték a felhasználókat, hogy igazolják kriptovagyonukat, amihez egy adathalász oldalra irányították őket, és arra kérték, hogy csatlakoztassák a kripotovaluta-tárcájukat.  Hogy utána mi történt, azt nem nehéz kitalálni, szépen lecsapolták a tárcákat.

A Twitteren is sok a dühös komment, akik elvesztették a pénzüket, az Etherscan alapján úgy 40 ezer dollárt vittek a csalók. Ráadásul többen azt írják, hogy szóltak ugyan a CryptoBatz-nak is, de azok nagyon lassan reagáltak. Ennek ellenére nagy az érdeklődés a valódi tokenek iránt. Felmerült a kérdés, hogy a CryptoBatz vállalja-e a felelősséget a hibás linkért, és annak népszerűsítéséért, de válaszuk alapján ők inkább a Discordot hibáztatják a csalásért, amiért ilyen egyszerű volt kijátszani őket.

Bár nagyon sajnáljuk azokat az embereket, akik áldozatául estek ezeknek a csalásoknak, nem vállalhatunk felelősséget a csalók tetteiért, akik kihasználják a Discordot – egy olyan platformot, amely felett egyáltalán nincs befolyásunk

– mondta Jeppegi, a projekt vezető Sutter Systems vezetője, aki szerint a Discordnak kellene egy jobb reagálási/támogatási/csalási csapat az övéikhez hasonló nagy projektek támogatására. A Discord az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy tud róla, és vizsgálják a támadást.

Mi az az NFT, amin milliókat lehet keresnie a zenészeknek és művészeknek?

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk