Oz Perkins, a mesedonor – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Az AZ hősnője, Sophia Lillis ezúttal egy mesebeli kisnyugdíjassal küzd meg, aki Pennywise-nál is keményebb diónak bizonyul.

Jancsi és Juliska (Gretel & Hansel – 2020, fantasy / noir)

A Varjúdombi meséknek (és persze a Három kívánságnak) köszönhetően anno az Y-generáció kb. 75%-át nyilvánították katonai szolgálatra alkalmatlannak. Ugyanakkor az ősbűn a Grimm testvérek számlájára írható: meggyőződésünk, ha a Jancsi és Juliska nem lát napvilágot, Ed Gein kizárólag műszálas anyagból varrt volna lámpabúrát. Anthony Perkins – akinek legismertebb karaktere vélhetőleg szintén nem úszta meg az ominózus mesét – fia, Oz Perkins végre igazságot szolgáltatott a Jancsi és Juliskának, és – valódi műfajának megfelelően – egy átkozottul egyedi, horrorisztikus noir művészfilmet gyártott belőle. Nagyon nem mainstream, nagyon nem pörgős, de mindenképpen szuggesztív mű. (Netflix)

Úgy fent, mint lent (As Above, So Below – 2014, horror)

Szépkorúak bizonyára emlékeznek még a mozik intézményére, egyes falubeli bölcsek pedig egyenesen arról regélnek legendákat, hogy ezen épületekben anno vetítettek valódi újdonságértékkel bíró kézikamerás horrorfilmeket is. Nos, az Úgy fent, mint lent hangsúlyozottan nem ezek közé sorolandó, de valamelyest mégis helyreállítja a műfaj igencsak megtépázott renoméját. A sztori szerint egy csapat sírrabló lemerészkedik Párizs katakombáiba, odalent viszont nem egy részeg temetőcsősz várja őket egy Hentes nevű kuvasz társaságában. (Netflix)

A kokainkölyök (White Boy Rick – 2018, krimi / dráma)

1984, igaz történet alapján – Detroitot olyan mennyiségű kokain árasztja el, hogy a közterület-​fenntartó hókotrói sem tudják eltakarítani. A drog terjedése és a bandaháborúk kéz a kézben járnak, az OCP kibernetikus járőre pedig éppen üdülési csekkjeit éli fel a tópartokon. A rendőrségnek tehát alternatív megoldáshoz kell folyamodnia: ehhez jó alanynak bizonyul a munkáscsaládból származó Rick, aki tinédzserként összeütközésbe kerül a törvénnyel. Az FBI vonzó alkut kínál neki: vagy leüli büntetését, vagy beépül a droghálózatba, és főállású vamzer lesz. (Netflix)

Csendes háború (Sordo – 2019, háborús / dráma)

1944 – Franciaország felszabadul a náci megszállás alól. Ezen felbuzdulva egy spanyol gerillacsoport visszatér a száműzetésből, és elhatározza, hogy felszámolja Franco uralmát. Csakhogy nincs olyan kaliberű fegyver a tarsolyukban, mint a németek ellen sikerrel használt Monty Python-féle gyilkos vicc, így kísérletük halálra van ítélve. A felszabadítási kísérletet csupán ketten élik túl: egyiküket letartóztatják, másikuk pedig – aki történetesen az Anselmo nevet viseli – menekülni kényszerül, és saját bőrén tapasztalja meg, amikor az ellenség valóban Fucking Hostile. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés