Hirdetés

Öves – 360 fokos klippel jelentkezett a Török Tilla Folk Experience

Lángoló Premier

Török Tilla és zenekara a magyar népzene változatos állandóságát közvetíti, egyesíti korunk hangzásvilágát a sztyeppei népek zenéjének ősi erejével. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett előadóművészi és mesterdiplomát népi hegedű szakon, emellett játszik kobzon és tilinkán, de a közönség énekesnői kvalitásairól is ismerheti. Most új videóját mutatja be.

Hirdetés

A zenéről:

Az ÖVES a moldvai csángó magyarok körében ismert archaikus körtánc. Szorosan egymás övébe kapaszkodva, lélegzetvételszerű, pulzáló mozdulatokkal, teljesen átszellemülve táncolnak körbe. A zene is ezt a lüktetést, ősi erőt közvetíti. A tánc és a zene egységében átélt élmény az extázisig fokozódó közösségi erőben összpontosul. Egyfajta varázslás-szertatás ez, mely az energiákat becsavarja, helyére állítja a dolgok menetét.

A videóról:

A járványhelyzet újraformálta az életünket. Az elején még vicces volt megannyi  kihívással szembenézni, aztán egyre inkább ráébredtünk, hogy egyetlen út van, a megerősödést kitűzni célul. A lehetetlenben létezni. Kapaszkodót pedig a hagyományból merítve a zene ad számunkra, mely évezredeken át tartotta az emberekben a hitet minden körülmények között.

Egy zenekar lételeme a közönséggel való személyes kapcsolódás. így jutottunk el ahhoz a gondolathoz, hogy megpróbáljuk a lehetetlent. A most megjelenő, körkamerával forgatott videóklipünkkel egyfajta közelségélményt szeretnénk adni az embereknek. Mindez a képernyőn keresztül válik valóra, olyan érzést teremtve, mintha a hallgató egyazon virtuális valóságban lenne velünk, zenészekkel, és betekintést nyer a zenével átitatott érzések mélységébe. Most, amikor a legnagyobb szükségünk van a kapcsolódásra, ezzel a videóklippel szeretnénk erősíteni az emberekben  a kitartást és a hitet.

A klip:

A felvételen szereplő zenészek:

Török Tilla, Török Flóra, Török Dancsó Ádám, Takács Dániel, Sárosi Áron, Telek Attila

A felvételeket Erdinç Tunçbilek készítette (Barlangi Márk segítségével), a smink Szabó Júlia keze munkáját dicséri. A helyszín egy budapesti fotóstúdió (Madison), a felvételek szervezésében Tóth Áron volt a zenekar segítségére.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,839KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk