Hirdetés

Öt kiemelkedő zenei produkció kapta meg a 2022-es WMMD Digitális Zenei Díjat

Másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert LMEN PRALA, a Tankcsapda, L.L. Junior, az Elefánt zenekar, valamint különdíjban részesült Bánki Nikoletta (GrapefruitMoon Records).

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti a digitális felületeken. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon, YouTube Musicon vagy épp Deezeren.

Az online zenehallgatási szokások és a közönség visszajelzésein alapuló adatok alapján odaítélt díjak kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei terjesztő vezetője elmondta:

“Partnereink közül idén is objektív szempontok szerint választottuk ki a díjazott produkciókat – kivéve egyet, ‘Az év partnere’ kategória nyertesét. Ezt a díjat ezúttal is annak a partnerünknek szántuk, aki az elmúlt évben a legaktívabban alkalmazta az általunk ajánlott eszközöket, és a leginkább próbálta kiaknázni a digitális szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket.”

A díjak átadása után a győztesek készítettek egy-egy “kicsomagoló” videót. A legjobb pillanatokból készült kisfilm itt megtekinthető:

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal

A WMMD által terjesztett zenei anyagok közül 2021-ben LMEN PRALA “Polizei” című dala volt a leghallgatottabb az audio streaming szolgáltatásokban.

A legsikeresebb előadó – Spotify

Spotifyon a Tankcsapda szerepelt a legjobban az elmúlt évben. A WMMD által kezelt legendás katalógus egyébként a további zenei streaming szolgáltatóknál is a legnépszerűbb lett 2021-ben.

A legsikeresebb előadó – YouTube

A WMMD hálózatában L.L. Junior slágerei generálták a legnagyobb megtekintési számokat a YouTube-on, valamint az ő rajongói töltötték a legtöbb időt kedvencük csatornáján!

A legtöbb Spotify Canvas megtekintés

A zenei megjelenések vizuális színesítésére és a forgalmak növelésére kiválóan alkalmasak a Spotify Canvas funkcióban feltölthető rövid videók, animációk. 2021-ben az Elefánt zenekar aknázta ki ezt a lehetőséget a legeredményesebben!

Különdíj – Az év partnere

Bánki Nikoletta a WMMD által javasolt digitális zenei funkciók, eszközök hatékony használatával sokat tett a GrapefruitMoon Records által képviselt produkciók ismertsége, minél szélesebb körű elérése érdekében.

Egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díj

Abonyi Alma 2005 óta nagy szenvedéllyel kutatja, kísérletezi az új technikákat, trendeket a gyanták és kompozitok világában – mindezt a színek, formák kavalkádjában. Három éve nyitotta meg a Rezina Studiót, mely alkotóműhely az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába.

Alma a WMMD Digitális Zenei Díj négy alapkategóriája és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotást álmodott meg.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk