Hirdetés
Hirdetés

Összművészeti fesztivál Kaposváron

rippl_programa_utcaszin.jpg

Izgalmas fesztivált rendeznek jövő hétvégén Kaposváron. A Rippl-Rónai Fesztivál ingyenesen látogatható kiállításokkal, koncertekkel, utcaszínházzal várja a látogatókat, ahol többek között az idén elbúcsúzó Heaven Street Seven egyik utolsó koncertje is része a programnak. További fellépők és információk a hajtás után!

Jövő csütörtökön indul, és egészen vasárnapig tart Kaposvár összművészeti fesztiválja. A Rippl-Rónai Fesztivál egy igazán nívós és páratlan gyűjtemény megnyitójával tárja szélesre képzeletbeli kapuját: Rippl-Rónai Ödön gyűjteménye nem csak azért kiemelkedő jelentőségű Kaposváron, mert az egykori szenvedélyes műgyűjtő a világhírű festőművész édestestvére volt, hanem azért is, mert most egy frissült, újdonságokkal teli kiállítás fogja várni a publikumot. Méghozzá olyan remekbe szabott alkotásokkal, mint Kernstok Károly monumentális Honfoglaló vitézeket ábrázoló üvegablak terve, vagy Czigány Dezső portréi.

rippl_programa_heaven.jpg
Ahogy az eddigi években, úgy idén is lehetőséget biztosítunk amatőr művészeknek arra, hogy a nagyközönség elé tárhassák kedvenc alkotásaikat és a kulisszák…pontosabban a festőállványaik mögé pillanthassanak az érdeklődők a VI. Országos Utcatárlaton a város sétálóutcáján.

rippl_programa_streetart.jpg
A fesztivál programkínálatának egy igazán egyedi színfoltja a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola által szervezett Street Art, ami egy utcai művészeti programsorozatot takar. Helyi, nagyszabású, kortárs – ezek a jelzők mind ráaggathatóak a 9. Groteszk Triennáléra, amire azért persze jóval több is ráfér, de elsősorban látni kell a kiállítást. Megismételhetetlen korszakidézést varázsolnak a Csiky Gergely Színház művészei a sétáló utca járókelői számára. A „Túl a Róma villán, Kaposvár felett” című zenés és verses kalandozás olyan személyiségeket elevenít fel, mint például Ady Endre, Babits Mihály, Móricz Zsigmond, azaz Rippl-Rónai József kortársai. A fesztivál kínálata egy gasztronómiai elemmel is bővülni fog, idén elkészül Rippl-desszertje.

Ebben az évben is bőven lesz miből válogatniuk a zeneszeretőknek, a színpadi produkciók minőségét és jellegét is a fesztivál arculatához igazítottuk. Teret adtunk többek között olyan előadóknak is az országosan elismertek mellett, akik a hazai világ,- és könnyűzenei utánpótlást képviselik, ezzel segítve népszerűségük növelését, tükrözve a Rippl-Rónai Fesztivál sokszínűségét.

rippl_programa_csik_zenekar.jpg

A fesztivál nagyszínpadán fellép Magyarország egyik legnépszerűbb népzenei formációja a Csík Zenekar; egyik utolsó koncertjét adja itt a Heaven Street Sevennek; a kortárs trendeket és a klasszikus rockzenét vegyítő banda, az Ivan & The Parazolt is láthatjuk a fesztivál színpadán. A minőségi blues zenéről pedig a fesztivál Blues színpada gondoskodik.

Idén sem maradhat el a Rippl-Rónai Fesztivál tradicionális eseménye, a HangKépUdvar, ahol máshol nem hallható zenekarok és lemezlovasok; kortárs kiállítások a Kaposvári Egyetem művészeti karos hallgatóinak munkáiból és az elmaradhatatlan performanszok várják az ínyencséget kedvelőket.

Aki tehát vevő lenne május 28 és 31 között egy kis mediterrán pezsgésre, gazdag művészeti kínálatra, változatos zenei koncertekre, interaktív programokra, vagy csak megismerkedne a somogyi megyeszékhely és a fesztivál egyedi hangulatával, annak érdemes Kaposvárra látogatnia jövő héten!

A fesztivál weboldala: www.ripplfeszt.hu

Facebook: www.facebook.com/ripplfeszt

Advertisement
38,857KedvelőTetszik
3,021KövetőKövetés
2,230FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló