Hirdetés
Hirdetés

Összeáll az eredeti Hellacopters

helalcopters1994.jpg

2016-ban lesz húszéves a Hellacopters Supershitty To The Max! című lemeze, amit a svéd rock and roll zenekar is megünnepel. (Legalább) egy koncert erejéig összeállnak, és fellépnek a Sweden Rock Festivalon valamikor június 8 és 11 között. Hogy nagyobb legyen az ünnep, a lemezt is újra kiadják, ami amúgy életműdíjat kapott a Grammis-díjátadón (ami a svéd grammy).

A Hellacopterset 1994-ben alapította az Entombed fő dalszerzője, dobosa, gitárosa, Nicke Andersson és a Backyard Babies-gitáros Dregen (aki a második Hellacopters-lemez után inkább a saját zenekarára koncentrált). Andersson ekkor még stabilan az Entombed tagja volt, mondhatni miatta lett a death metal zenekarból death ‘n’ roll. Az utolsó általa felügyelt lemez, a DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth már-már inkább garázs rock, mint death metal (simán oda lehet állítani a Hellacopters debütalbuma mellé). 1997-ben szállt ki a metálzenekarból, hogy csak a Hellacoptersre figyeljen, ami a kezdeti zajos garázs rockból jóval letisztultabb irányba indult el. A végére már annyira letisztult, hogy 2008-ban fel is oszlott, és lett helyette a még könnyedebb Imperial State Electric.

Szóval nyolc év teljes csend után újra lesz Hellacopters. Arról nem tudni, hogy ezen az egy fellépésen kívül lesz-e több, de jó lenne, mert a Szigeten baromi jók voltak 2005-ben, igaz nem ezzel a dregenes, hanem a már billentyűvel felhígított felállással, de az mindegy.

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló