Hirdetés

Összeáll a Facebook és a Spotify, hogy több legyen a zene a közösségi oldalon

Mark Zuckerberg egy interjúban beszélt arról, hogy együttműködést kötött a Facebook és Spotify, hogy egyszerűbb legyen a zenét és a zenehallgatást integrálni a közösségi oldal funkciói közé. Az együttműködés része lehet annak a nagyszabású tervnek, ami azért indult, hogy a csak audio alapú közösségi oldal, a Clubhouse sikereit a Facebook is meglovagolja.

A közös munka, amire a Facebook “Project Boombox” néven utal, az információk szerint lehetővé teszi a Facebook applikációt használók számára, hogy a Spotify-ról zenét streameljenek, mindezt anélkül, hogy ki kellene lépni az alkalmazásból, és átmenni a Spotifyra.

Nem mintha ez olyan nagy kényelmetlenség lenne, de a Facebook egy jó ideje azon dolgozik, hogy a lehető legkevesebb dolog miatt kelljen valakinek kilépnie az alkalmazásból, mert a végén még netán elfelejt visszatérni.

Arról már korábban is pletykáltak, hogy mikor a Facebook bejelentette, hogy nagyon szeretné, ha a podcasteket is rajtuk keresztül hallgatnák a felhasználók, akkor partnerként a Spotify-jal tárgyalt, de most hivatalossá vált, hogy podcast és zene témában is összefog a két óriás. Úgy tudni, hogy a Spotify prémium előfizetőinek és az ingyenes fiókkal zenét és podcastet hallgatók számára is elérhető lesz a facebookos integrálás. Hogy pontosan mikortól lehet kipróbálni, azt nem tudni, de állítólag hamarabb érkezhet ez a funkció, mint a többi audio felhasználással kapcsolatos újítás, mint például, hogy ne csak szöveges vagy képes bejegyzéseket, esetleg videókat lehessen feltölteni, hanem hang alapú bejegyzéseket is.

Ha a rendszereiket megfelelően integrálják, akkor pedig talán egyszerűbb lesz elérni azt is, hogy a Facebook itthon is fizetni tudjon a zenehasználatért a szerzőknek és az előadóknak.

A zene pénz, de a legtöbb tech vállalat nem szeret érte fizetni

spot_img

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,438KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk