Ördögűzési adót! – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A streamszolgáltatók ezúttal – a lehetőségekhez képest – megerőltették magukat, így ismert nevekkel is szolgálhatunk: Anthony Hopkins démontalanít, Will Ferrell és John C. Reilly detektívlegendákból csinál hülyét, Zack Snyder pedig vágatlanul mutatja be az Igazság Ligáját.

Hirdetés

A rítus (The Rite – 2011 / thriller, horror)

A Nagy Amerikai Kliségenerátorral megírt ördögűzős mozik esetében biztosan van két kötelező kulcsmondat, mely elhagyja a pap száját. Az egyik: „Ennek a lánynak nem holmi hókuszpókusz kell, hanem pszichiáter.” Majd félóra múlva ugyancsak a következetes egyházszolga, immár keresztet lóbálva: „Mondd meg a nevedet, démon!” Nos, A rítusban – minimális módosításokkal – mindkettő elhangzik, és ha még azt is hozzátesszük, hogy főszereplője egy hitehagyott fiatal pap, akit veterán kollégája próbál meggyőzni a Sátán létezéséről, akkor már jogunk van a kelleténél hangosabban plágiumriadót fújni. De hogy miért ajánljuk mégis a filmet? Egyrészt, mert Mikael Hafström nagyon ért az éjsötét atmoszféra megteremtéséhez, másrészt a feliratos verzióban meggyőződhetünk róla, hogy Anthony Hopkins alig-alig töri a magyart. (Netflix)

Harc az ördöggel (At Battle With Satan – 2015 / dokumentumfilm)

És ha már témánál vagyunk: aki olvasta a Sátánizmus és rockzene című avantgárd szakirodalmat Conrado Balducci vatikáni démonológus és bohócdoktor könyvéből, az 1.: agyalapi szamárköhögésben tört ki; 2.: hangyányit sem csodálkozik, hogy a Katolikus Egyház napjainkban is engedélyezi az ördögűzést. Lengyelországban különösen elterjedt az ominózus rituálé: Konrad Szolajski dokumentumfilmje olyan fiatal lányokat mutat be, akik meg vannak győződve arról, hogy a sátán airbnbnek használja testüket, ezért alávetik magukat a halmozottan felvilágosult szertartásnak. (HBO GO)

Zack Snyder: Az Igazság Ligája (Zack Snyder: Justice League – 2021 / akció, fantasy)

Az Igazság Ligájának rendezői változatában extra jelenetek, háttérsztorik és új karakterek is helyet kapnak. Hogy Superman – SPOILER!!! – ne halálozzon el hót’ feleslegesen, Bruce Wayne összefog Diana Prince-szel, és összehoznak egy metahumán csapatot, hogy elhárítsák a világot fenyegető katasztrófát. A feladat nagyobb kihívásnak bizonyul, mint ahogy azt Bruce elképzelte, mivel az újoncoknak meg kell küzdeniük saját múltjukkal is. (HBO GO)

Holmes és Watson (Holmes & Watson – 2018, vígjáték)

Guy Ritchie 2009-ben megmutatta, milyen az, ha valaki unortodox módon nyúl Sherlock Holmes karakteréhez. Kilenc évvel később Ethan Cohen (Trópusi vihar) tovább merészkedett, és egy kvázi Ben Stiller-filmet csinált a nyomozó kalandjaiból – nem kicsit magára haragítva ezáltal a konzervatív Holmes-ultrákat. A tipikusan gyűlölöd-vagy-imádod paródiamoziban a Ferrell–Reilly páros vetemedik szentségtörésre és úgy mellesleg rejtélyek megoldására. (Netflix)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,839KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés