Hirdetés
Hirdetés

Orange Sessions – GranCanada: Kicsit túl jó volt

Két héttel ezelőtt Veress Márton drum playthrough videóját láthattátok az Orange Sessions sorozatban, most pedig itt a friss premier, melynek főszereplője a saját definíciója szerint alternatív R&B-t játszó GranCanada.

A GranCanada 2018 végén alakult és jelenleg 5 tagú felállásban zenél. Zenéjükben ugyanúgy megtalálhatók a rhythm &blues vagy a hip-hop elemei, mint a soul és az elektronikus zenei hatások. Ihletőik között olyan nevek találhatók, mint Anderson .Paak, Mac Miller, Masego, FKJ, Tom Misch, Little Simz, vagy Arlo Parks.

Tóth Tamás gitáros szerint a GranCanada dalainak egyedi hangulatában és zeneiségében fontos szerepet játszik az, hogy a tagok a sok közös kedvenc mellett mind kicsit más zenei háttérrel rendelkeznek:

„Műfajok terén kicsit másfelől érkezett mindenki, de van egy erős közös halmaz, amibe mindannyian beletesszük a saját hatásainkat, és addig gyúrjuk együtt a dalokat, amíg mindenki elégedett nem lesz. Minden szempontból zenekarként alkotunk és működünk, ami manapság egyre ritkább. Tehát nem egy énekes-dalszerző van a középpontban, aki megírja, vagy akinek a producerek megírják a dalait, és utána azt színpadra viszik egy teljes csapattal. Nagyon sok időt töltünk együtt, a próbateremben, és azon kívül is, így alakulnak ki a dalaink, azaz valószínűleg sokkal bonyolultabb a folyamat, mint egy producer-előadó kapcsolatban.”

Az Orange Sessions harmadik epizódjához az Orange Termek stúdiójában élőben rögzített „Kicsit túl jó volt” nem teljesen új szerzemény, ugyanakkor hivatalos felvétel eddig nem készült róla.

„Ezt a számot régóta játsszuk már koncerteken, de valahogy a korábbi anyagainkról eddig lemaradt. Emlékszem, még tavaly nyár elején kezdtem el kidolgozni azt a gitártémát, amiből később maga a dal lett. A szövegét Zsófi és Bence közösen írták, és egy olyan állapotot ír le, amikor valamiről tudod, hogy nagyon jó, ahogy a cím is mondja, kicsit talán már túl jó is, és érzed, hogy ez így nem tartható fenn örökké, valamikor muszáj véget érnie. Nem feltétlenül vidám téma, de mindenképpen személyes hangulatot kölcsönöz a dalnak.

Zenei szempontból kicsit két világ határán áll: jelenleg is dolgozunk a jövő januárra tervezett új lemezünkön, és az új anyaggal egy sokkal letisztultabb hangzás felé törekszünk. Ez a dal egyfajta átmenetet jelent: már érezhető az elektronika, nem feltétlenül a klasszikus, gitárközpontú megközelítésből indultunk ki a hangszereléskor, ugyanakkor megtartottuk benne az alapvető jellegzetességeinket.”

Ahogy fentebb is olvasható volt, a GranCanada jelenleg az új albumon dolgozik, ugyanakkor a következő időszak koncertfronton sem lesz eseménytelen, nyár végéig az ország számos pontján lehet majd találkozni velük:

„Gyors egymásutánban három budapesti koncertünk is volt az elmúlt hetekben. Május végén a Follow The Flow vendégeként játszottunk a Budapest Parkban, majd jött a Belvárosi Fesztivál, múlt héten pedig a Rare Americans előtt léptünk fel az Akváriumban. Június hátralévő része kicsit csendesebbnek ígérkezik, most az alkotásra koncentrálunk, de július elején ismét önálló koncertünk lesz a Pontoonon, utána pedig olyan fesztiválokon játszunk, mint a Campus, a Művészetek Völgye, vagy az Ördögkatlan.”

Névjegy:
GranCanada
Zene: Jazz-hop beatek + neo-soul ének = Alternatív R&B
Alakulás éve: 2018
Tagok: Varga Zsófi – ének, Tóth Tamás – gitár, Bodó Bence – basszusgitár, Kuklis Péter– dobok, Gál Barnabás Gáll – trombita.

További információk a GranCanada Facebookján és Instagramján!
Az Orange Termek Facebook-oldalát itt találjátok!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,853KedvelőTetszik
3,019KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók