Hirdetés

OnePlus 8T: az apró részletek teszik izgalmassá

A Oneplus több dologra is nagyon büszke, és ezt szeretik is hangoztatni. Egyrészt, hogy ők nagyon odafigyelnek a felhasználóik visszajelzéseire, és hagyják is őket kibontakozni, vagyis szinte szabad kezet kapnak abban testre szabják maguknak a telefonjukat. A másik az, hogy nagyon odafigyelnek arra, hogy a nem csúcskategóriás telefonjaik sem a lemondásról szóljanak, hanem észszerűen válogassanak, és az olcsóbb telefon ne a lebutított telefont jelentse, hanem a kevesebb extrával ellátott készüléket.

Ennek az egyik legjobb bizonyítéka, hogy pont egy nem csúcs telefon lett az a készülék, amin már a dobozból kivéve Android 11 fut, ami előtte csak a Pixel telefonokon volt elérhető.

A OnePlus 8T baromi érdekes telefon, mert nincs benne semmi olyan újítás, amitől leesne az ember álla, nincs semmi váratlan fordulat, mégis olyan az összhatás, amivel teljesen elégedett az ember, és hiányérzete sem támad. Azért csodát nem lehet várni, nem fogja a OnePlus sem fillérekért adni az egyébként majdnem csúcs telefonját, de 240 ezer forintért nem olcsó, de nem is irreálisan drága ajánlat, persze van hasonló tudású de valamivel olcsóbb telefon is a piacon, vagy vannak olyan paraméterek, amikben lejjebb lehet adni, hogy az ár is csökkenjen.

A számok bűvöletében

Ha valamire kifejezetten büszke szokott lenni a OnePlus, azok a számok, és ebben a 8T is nagyon jól teljesít. A 65 wattos töltő tényleg irgalmatlanul gyorsan feltölti a telefont ha merülni kezdene a 4500 mAh akkumulátor, a 120 Hz képfrissítés pedig valóban kényelmes a szemnek miközben vadul pörgeti a közösségi oldalakat. Az 5G most még nem tűnik életbevágóan fontosnak, de aki több évre tervez – és ezzel a konstrukcióval lehet- annak ha most nem is, de talán már jövőre sokkal izgalmasabb lehet. És persze ott vannak a megapixelek is, vagyis a OnePlus hozza a kötelezőket a számok tekintetében, igaz itt gyorsan meg is kell jegyeznünk, hogy ezek nagyon jól mutatnak ugyan ebben a táblázatban, de láttunk már olyat, hogy egy telefon a megapixelek száma vagy az akkumulátor kapacitása ellenére sem teljesített valami fényesen, miközben egy másik az alacsony számok ellenére is szép eredményeket hozott. Vagy hogy a 60 Hz-es képfrissítéshez képest a 90 Hz az tényleg látványos, de a 90 Hz-hez képest a 120 Hz már nem olyan izgalmas.

OnePlus 8T
Ár Kb 240 ezer forint, szolgáltatóknál kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni
Kijelző mérete 6,55 hüvelyk
Processzor
Snapdragon 865
5G Igen
Kamera 1
48 MP f/1.8 (széles)
Kamera 2
16 MP f/2.2 (ultraszéles)
Kamera 3
5 MP f/2.4 (makró)
Kamera 4
2 MP f/2.4 (mélység-élesség)
Akkumulátor 4500 mAh
Memória 8GB /128 GB

Az ördög a részletekben

Ami viszont sokkal izgalmasabb, azok a részletek, amitől különbözik a csúcstelefontól, mint hogy a nem lekerekített szélű képernyő, ami lehet hogy nem kelt első ránézésre olyan prémium megjelenést, viszont nincsenek véletlen érintések. Vagy az olyan apró részletek, mint hogy a kijelzőjén mennyire szép a kép, hogy a telefon jól szól vagy hogy a telefon nagyon gyors. Aztán amellett sem érdemes elmenni szó nélkül, hogy az energiagazdálkodása a gyorstöltéssel együtt mennyire kényelmes.

A hivatalos adatok azt ígérik, hogy negyed órányi töltés elég egy napi használatra, ami valószínűleg kockázatosan, de igaz is lehet. Viszont érdemesebb az egészet arra kihegyezni, hogy tényleg nagyon gyorsan fel lehet tölteni a telefont, és ha nem is negyed óra, de mondjuk egy ráérős vacsora vagy egy kád vízben ücsörgés alatt elég életet lehet lehelni a készülékbe, hogy sokáig bírja.

Az Android 11 és az OxygenOS pedig remekül kiegészítik egymást. A bejelentésen belengetett Bitmojis Always On kijelző, amikor a saját bitmoji figuránk köszön vissza a kijelzőről, még nem elérhető, helyette viszont van egy sokkal izgalmasabb. Az Insight AOD tulajdonképpen egy hosszú színes csík a telefon kijelzőjén, ami lezárt képernyő mellett látszódik. A csík úgy változtatja a színét, és jelöli a csíkon az idő múlását, hogy lássa a felhasználó, hogy a nap folyamán mikor használta intenzívebben a telefonját. Jelzi azt is, hogy egy nap hányszor oldja fel a képernyőt a telefon használója, ami elég kellemetlen dolgokra döbbentheti rá az embert azzal kapcsolatban, hogy mennyire is baszkurálja sokat a készülékét.

A fényképezésben túl nagy újdonságot nem mutat fel a készülék, nincsen benne semmilyen extra megoldás, de amit tud, abban viszont nincs hiba. Élethű, szép képek, rossz fényviszonyok között is értékelhető fotók, és nincs túltolva a mesterséges intelligencia sem, hogy az ember meglepődjön, mennyire másmilyen lett a kép, mint amit lát.

Valószínűleg az is a felhasználók visszajelzésén alapszik, hogy ragaszkodnak ahhoz a fizikai gombhoz, amivel egyszerűen egy pöccintéssel lehet rezgő vagy néma módba tenni a készüléket. Tény, hogy sokkal kényelmesebb és gyorsabb így lehalkítani a telefont, cserébe viszont nem zavaró a gomb jelenléte.

Néhány dologról azért le kellett mondani

Azzal kezdtük, hogy ez nem egy csúcstelefon, és hogy a OnePlus büszke arra, hogy ne legyen fájdalmas az a lista, amiről az olcsóbb árért cserében le kellett mondani. Az igazság az, hogy a töltő vagy az Android 11 tekintetében a telefon többet tud mint a drágább változata, processzor tekintetében nincs különbség, viszont ami fájdalmas veszteség lehet, az a vezeték nélküli töltés hiánya, vagy éppen a vízállóság.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
829FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk