Hirdetés
Hirdetés

Önazonos minimalizmus – Itt a Totoro testvérduó bemutatkozó albumának első dala

Lángoló Premier

Kollarics Anna és Kollarics Attila pont a covid előtt gondolta úgy, hogy a régóta tartó ismeretségre alapozva zenekart alapít. A 2020-as Made in Pécs fesztiválos bemutatkozás után viszont a lezárások miatt nem sok koncertre volt lehetőség. De alkotni lehetett, és a magyar nyelvű dalokat író duó idénre egy albummá gyúrta össze a megszülető szerzeményeket. Ebbe lehet belepillantani a ma megjelenő videóklipen keresztül, holnap pedig koncert a Fishing On Orfűn.

Kollarics Anna szövegíró, énekes:

„A Szíved 2020-ban íródott, és fontos elem a közös dalaink sorában. Szinte az összes szám úgy készül, hogy Attila elküldi nekem a kezdetleges gitár alapot, és én arra írom, majd éneklem rá a szöveget. Ez volt az első, amit így hoztunk létre, és ezt mondhatjuk az első igazán közös dalunknak is. Nekem nagy élmény volt ez a folyamat, mert egyébként nehezen működöm csapatban. Ezért is szeretem ezt a felállást, mert mindkettőnknek meg van hagyva a tér és a szabadság abban, amit csinálunk, és végül összeáll valami közös. 

Mindig érdekesnek tartottam, hogy két ember különálló fantáziáiból hogyan keletkezik egy új hangulat, és az senki mással nem lesz már ugyanolyan. Amikor megkaptam a Szíved gitártémáját, nyár volt és Pesten voltam. Sokat hallgattam a buszokon, villamosokon, metrókon, és közben írtam. Pár nap múlva elküldtem Attilának a végleges verziót, és azóta ez dal az egyik legbiztosabb elem a készülő albumunkon.”

Kollarics Attila dalszerző, énekes:

„Úton-útfélen belebotlunk a kérdésbe, hogy miért nem egy egész zenekarral nyomjuk, mert elbírnák a dalok, sőt helyenként igényelnék is a témák hangszeres kibontását. Valahol ez tudatos döntés, így érezzük legtisztábbnak, legőszintébbnek, leghitelesebbnek az előadást. Meg talán nem is akar többnek látszani a dolog, mint ami. Mint amik vagyunk. 

Ezt mondjuk az egy héttel ezelőtti Öröm a zene kecskeméti fordulóján Szilágyi Áron dorombművész és világzenész fogalmazta így meg, amit ezúton is köszönünk neki. Meglátjuk, hogy alakul, egyelőre ebben a minimál közegben is van mit kibontani, fejlődni, építeni. Ha egyszer érezzük a plafont, akkor majd érdemes lesz gondolkodni a többin.”

Kirschner Péter rec&mix&masterelte a dalt, a videóklipet pedig Püsök Péter vette fel.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk