Hirdetés

Oltási bizonyítvánnyal vagy negatív Covid-teszttel lehet csak majd koncertre menni

Az amerikai Ticketmaster legalábbis ezt tartja lehetséges iránynak, és így készül 2021-re. Mindezt Mark Yovovich cégvezető mondta el a Billboardnak azután, hogy az egész világot bejárta a hír, hogy a Pfizer és a BioNTech közös vakcinafejlesztése a végéhez közeledik, ráadásul nagyon ígéretes, 90 százalékos eséllyel ad védettséget a Covid-19 ellen.

Yovovich azt is elárulta, hogy olyan rendszert fejlesztenek, ahol a Ticketmaster össze lesz kötve az egészségügyi szolgáltatókkal, így valós időben követhetik ki van beoltva, illetve kinek van negatív tesztje az elmúlt 72 órából. A cégvezető azt állítja, másmilyen adatot nem kapnak majd meg a szolgáltatóktól, és ezeket nem is tárolják.

Természetesen akinek nincs érvényes oltásuk vagy három napnál frissebb negatív tesztjük, azokat nem engedik be a koncertre, ahol amúgy szintén bevezetnek majd további egészségügyi óvintézkedéseket a saját fejlesztésű SmartEvent rendszerükkel, amivel a távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés betartását segítenék elő.

A terv egyelőre csak az Egyesült Államokra létezik, de minden bizonnyal Európa számára is lesz majd hasonló, ha össze tudják hangolni az itteni GDPR szabályokkal az egészségügyi rendszert.

FRISSÍTÉS

A Ticketmaster egy nappal később kiadott egy közleményt, amiben tisztázzák, hogy az egész csak egy tervezet, és jelenleg semmiféle joguk nincsen ilyen adatokat kérni a jegyvásárlóktól, csupán csak a lehetőségeket vizsgálják annak érdekében, hogy minél hamarabb újra lehessenek koncertek.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,985KedvelőTetszik
3,059KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk