Hirdetés
Hirdetés

Milyen zene passzol legjobban az oltáshoz?

Az egész világ vakcinalázban ég, van, aki nagyon várja, van, aki már a másodikat is megkapta, és örül a védettségének, és hangos az oltásszkeptikus csoport is, akik emberiség elleni bűntettnek tekintik az egészet.

Hirdetés

Eközben világszerte látszik, hogy a vakcina lehet a leghatásosabb módja annak, hogy túljussunk a világjárványon, ráadásul az is látszik, hogy az oltások élesben is jól teljesítenek, és megfelelő idő után kialakul az a védelem, amivel legjobb esetben a vírust sem kapja el valaki, de ha ez mégis megtörténik, akkor enyhe tünetekkel vészeli át azt a betegséget, ami Magyarországon közel 77 ezer áldozatot szedett.

A közösségi oldalakon sokan fejtik ki az álláspontjukat, és rengetegen jelzik az ismerőseiknek, hogy ők már megkapták legalább az első adagot, és egyre népszerűbb keresési kifejezés az, hogy

oltás zene.

Sokan vannak, akik nemcsak egy profilkerettel, giffel vagy egy oltási igazolásos képpel szeretnék megosztani a világgal a hírt, hanem zenét választanak hozzá. Hogy az oltás és a védettségi igazolvány, valamint a koncertek újraindításával kapcsolatban jelenleg mik a legnagyobb kérdések, arról itt írtunk bővebben, ennek kapcsán arra is kíváncsiak vagyunk, hogy az olvasóink hogy állnak az oltás kérdéséhez, ami hasznos információ lehet a zenekaroknak és a szervezőknek is.

Oltottaknak hamarosan jöhetnek a tömegrendezvények, de mit jelent ez az élőzenének? – Oltásfelmérés a cikkben!

Zenék orosz, amerikai, svéd, angol, kínai oltásokhoz

Kézenfekvő, hogy egy olyan slágerrel informáljuk az ismerőseinket, ami után el lehet kerülni a szokásos kérdésözönt arra vonatkozóan, hogy melyiket kapta a lehetséges verziók közül.

Zene Moderna oltáshoz

Azért kezdjük ezzel, mert ez a legegyszerűbb. Arról már mi is írtunk, hogy Dolly Parton nagyobb összeggel támogatta a fejlesztéseket, aztán mikor végre megkapta, akkor azzal is segített az embereken, hogy leült, és elénekelt hozzá egy dalt.

Zenék orosz, kínai oltáshoz

Itt azért nehezebb lesz mindenki számára ismert slágereket találni, bár ha magyar vonatkozást keres valaki, akkor a Strongi azonnal meglovagolta az igényeket, és készített egy dalt kifejezetten a Sputnyik V vakcinához.

Aki valami ismertebbet szeretne, annak kézenfekvő lehet a t.A.T.u zenekar valamelyik slágere, aki pedig kifejezné a lázadóbb énjét, annak ott a Pussy Riot. Vagy természetesen bármilyen underground orosz metálzenekar.

A kínai slágerek egy fokkal nehezebb választásnak ígérkeznek, lehet persze válogatni a C-Pop slágerek közül, amik itthon azért nem örvendenek olyan nagy népszerűségnek, mint a K-Pop dalok, de egy létező műfaj. Ha valakinél beindul az immunválasz is, és furán érzi magát, azt rögvest kifejezheti a Chick Chick-videóklippel. Aki nem ragaszkodik a kínai zenéhez, hanem elég az utalás rá, az persze bármit választhat, aminek a nevében benne van a China, legyen az David Bowie és a China Girl, Thin Lizzy Chinatown vagy éppen a Chinese Whispers a Dillinger Escape Plantől. Esetleg hozzárendelheti a bejegyzéséhez az egész Chinese Democracy albumot a Guns N’ Rosestól.

Zenék a többi oltáshoz

Az AstraZeneca oltás svéd vonatkozásaihoz kézenfekvő lehet az Abba Gimme! Gimme! Gimme! (a Man After Midnight) című slágere mellett bármilyen svéd metálzenekar, de jó hír, hogy a Spotify már kifejezetten oltásos zenéket is ajánl a felhasználóinak, miután egyre többen kezdtek el vakcina playlisteket összeállítani.

Aki nem akar belemenni a magyarázkodásokba, az bármit választhat a Vaccines zenekartól, esetleg a Cure is megfelelő választás lehet, de szóba jöhet a zenekarnevek közül a Hurts, de akár a Placebo is. Nagyon sokan választják Pat Benatar Hit Me With Your Best Shot című slágerét is, vagy Lady Gaga Cure című dalát, esetleg Billie Joeltől a Big Shotot. De vannak, akik szerint minden drogozásról szóló dalra rá lehet fogni, hogy most is jó lesz, és például a Nine Inch Nails Perfect Drug című dala is működhet.

Aki a reményt szeretné kifejezni, annak ott a Beatlestől a Here Comes The Sun, SZA és a Good Days, vagy a Pointed Sisters I’m So Excited című dala. Immunválasz utáni posztoláshoz ajánljuk Elton Johnt és az I’m Still Standing című dalt, esetleg nagy klasszikus lehet a Walking on Sunshine vagy az I Will Survive is. Témába vág a How To Save a Life a Fraytől, vagy a Shot in the Dark című AC/DC-dal.

Vannak, akik azt vallják, hogy ha a Beach Boys Good Vibration című dalánál a vibrationt vaccination szóra cseréljük, akkor egy kifejezett oltáshimnuszt kapunk, de ugyanaz működne a Ramones esetében is, ha az I Wanna be Sedated helyett I Wanna be Vaccinated lenne a szöveg.

Itt pedig a Spotify külön az alkalomra összeállított listája található.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók