Hirdetés

Olimpiai sportággá válik a breaktánc

Ideje előszedni a boomboxot, és gyakorolni a fejenpörgést, ugyanis a 2024-ben Párizsban már breaktáncon is lehet olimpiai aranymedált szerezni.

A Nemzetközi Olimpai Bizottság azzal magyarázza a döntést, hogy szeretnék ha fiatalosabb, városiasabb lenne az Olimpia, és a nemek arányában is szeretnének javulni. A breaktánc majd csak 2024-ben, de a szörf, a gördeszkázás és a sportmászás, már a 2021-es tokiói játékokon is versenyszám lesz. Ez pedig nem csak magának a tevékenységeknek, de breakes vagy gördeszkás kultúrának is nagy lehetőség.

A breaktánc a 60-as 70-es években New Yorkban a rivális bandák között terjedt, és a 2018-as Buenos Aires-i nyári ifjúsági játékokon jelent meg először az olimpiák történetében. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elmondta, hogy a sport hagyományainak megfelelően nem fogják valamilyen sportcsarnokba tenni a versenyt, hanem a belvárosban alakítanak ki helyet, ahogyan a 3-3 ellen kosárlabda meccseket és a sportmászást is a Concorde térre tervezik.

A breaktáncos közösség egy része aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy oda lesz az egész hitelessége, ha az olimpiai gépezett beszippantja, mások viszont örülnek annak, hogy a világ számára kiderül, hogy ez a sport a gimnasztika, capoeira vagy a kung fu elemeiből táplálkozik, és igen is sok munka és komoly felkészülés van mögötte.

Az ifjúsági játékokon mindez így nézett ki, ahogy látszik az egész inkább hasonlít egy nagy bulihoz mint olimpiai versenyhez, és az is látszik, hogy rengeteg embert érdekel, valamint izgalmas kérdés, hogy vajon milyen DJ-k szolgáltatják majd a zenét a versenyhez, vagy lesz-e például hivatalos olimpiai mix.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
876FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk