Hirdetés
Hirdetés

Október 12-én új albumával tér vissza Budapestre az Algiers

A koronavírus után először játszik Budapesten az eredetileg atlantai, de azóta a világ számos városában élő Algiers, és nem is akármilyen alkalomból. Október 12-én végre Budapesten, az A38-on is bemutatják legújabb lemezüket, a kollaborációk egész sorát felvonultató, az eddigi albumoknál is még sokszínűbb és még nagyobbat robbanó Shookot.

Hirdetés

Gospel-punk, rave-punk, post-soul, post-punk, post-punk némi goth rock, gospel, blues, hip-hop és spoken word beütéssel. Jelzők, amiket az évek során megpróbáltak ráaggatni az együttesre, és amik valamiért mégsem írják le tökéletesen, hogy miről is szól az Algiers. Ezen a helyzeten pedig a banda legújabb, negyedik albuma sem segít. Sőt.

Kevés dolog van, amit a pandémiának tényleg megköszönhetünk, de a Shook biztosan egy ezek közül. A zenekar a járvány előtti években maximális fordulatszámon pörgette a turnézást, az év minimum egyharmadát úton töltötték, és estéről estére teljes katarzisban kiadtak magukból mindent, ami bennük volt. Magyarországon is többször jártak, első A38-as koncertjük után játszottak a Dürer Kertben, és a Szigeten is. Amellett, hogy a rengeteg koncertet és a folyamatos turnét is élvezték, a zenekar saját bevallása szerint is folyamatosan fáradt volt.

A folyamatos turnézásból fakadó állandó kimerültséget követően – mint minden zenekar életében – a járvány bezárkózós, karanténos, turnétörlő időszaka jött. Bár a zenekar tagjai az évek során rengeteg városban laktak, a sors úgy hozta, hogy pont Atlantában koncerteztek, amikor lezártak mindent. A kényszerpihenő első időszakát így ott töltötték Atlantában, ahol minden elkezdődött. A zenekar tagjai újra egyedül maradtak saját gondolataikkal és hangszereikkel. Ekkor álltak neki a Shook munkálatainak is a legjobb időzítéssel, hiszen soha ennyi közreműködő zenész nem volt még elérhető egy időben, így pedig albumszinten is megvalósulhatott az Algiers közösségkovácsoló koncepciója, amivel új színt – vagy inkább színeket – adtak, az addig is sokszínű produkciónak . Elképesztően kreatív időszakként emlékeznek vissza az együttes multiinstrumentalista zenészei, de erről árulkodik maga az album is.

A Shook – ha ez egyáltalán lehetséges – még katartikusabb és még több műfajt dob az olvasztótégelybe, mint az előző lemezek. Lüktető düh, káosz és óvatos optimizmus elképesztő lendülettel váltják egymást az albumon. A rengeteg közreműködővel az Algiers már-már közösségé transzformálódott, és hirdeti az összefogást, az egyetlen megoldást, amivel a világ egy picivel jobb hely lehet. Október 12-én Budapestet teszik jobb hellyé.

További információk a koncert Facebook-eseményén és az A38 weboldalán! 

Fotó: Bodnár Dávid

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók