Hirdetés
Hirdetés

Okkult Nick Cave és The Devil’s Trade a Hajón

kingdude.jpg

King Dude egy fantasztikus hangú, megborult blues-rockot játszó énekes, aki Chelsea Wolfe-fal duettezett, Actual Pain néven működtet pentagramos ruhamárkát, és idén jelentette meg ötödik szólólemezét. King Dude előtt The Devil’s Trade, azaz Makó Dávid mutatja be az A38 Hajó kiadásában bakeliten megjelenő első nagylemezét.

„Az Erő sötét oldala” – valahogy így lehetne jellemezni a seattle-i gitáros-énekes-dalszerző, King Dude zenéjét. Okkult Nick Cave-ként adja elő fantasztikus hangján bluesból, americana fílingből, rock and rollból és vallásos-rituális jelképekből összegyúrt dalait.

TJ Cowgill, azaz King Dude a kétezres évek eleje óta építgeti különös és különleges, csak rá jellemző világát. A Book Of Black Earth nevű death metal zenekar énekese zeneileg mintha csak az említett Nick Cave, Wovenhand vagy a kései Johnny Cash nyomdokain járna – azzal a kis különbséggel, hogy őt a hit és a vallás sötétebb oldala érdekli.

Rendkívül személyes dalaiban kegyetlenül énekel fájdalomról, okkultizmusról, reménytelenségről. Előző lemezéről, a 2014-es Fearről egyenesan azt mondja: „a legijesztőbb zenét akartam csinálni, ami csak tőlem kitelik„. Világlátása igencsak hasonlít az A38-on november 14-én nálunk járt Chelsea Wolfe-éhoz, nem véletlen hogy több duettet is énekeltek és splitet (közös, megosztott lemezt) adtak ki. És persze sokban emlékeztet a szintén seattle-i Mark Laneganra.

King Dude első magyarországi fellépésén a 2015-ben megjelent lemezét, a Songs of Flesh & Bloodot mutatja be.

A Devil’s Trade minden, ami az eddigi zenekari életem mögött van. Az összes olyan dal, amivel nem tudtam mit kezdeni. Nagyon sokáig nem is törődtem velük, frappánsakat meg végképp nem tudok írni róluk. Nagyon személyes és esendő” – mondja szólóprojektjéről Makó Dávid, akinek nevéhez az utóbbi idők egyik legkomolyabb dalszerző-előadói bemutatkozása fűződik. The Devil’s Trade tavaly ősszel online megjelent első nagylemeze, a Those Miles We Walked Alone komoly sikereket aratott. „A dalok egytől egyig csodálatosan sikerültek” (Magyar Narancs), „nagyon személyes és esendő” (Lángoló Gitárok), „világszínvonalú produkció” (Est.hu) – a kritika csak hozsannákat zengett róla. A bluesos-bendzsós-folkos hangszerelés, Makó elképesztő hangja valóban nagyon erős produkciót eredményezett. The Devil’s Trade azóta fellépett az A38 és a Petőfi TV dalszerző-sorozatában, és most eljött az ideje, hogy a lemezanyag fizikai hordozón is megjelenjen.

The Devil’s Trade nagylemezét az A38 Hajó adja ki, különlegességként bakelitformátumban. A lemezbemutató koncert természetesen a hajón lesz, a lemezhez és a bemutatóhoz koncertfilm is kapcsolódik majd. A megjelenést a Cseh Tamás Program támogatja.

King Dude (USA)

The Devil’s Trade lemezbemutató koncert

  1. március 2., szerda 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 1900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A Devil’s Trade fellépésének és lemezmegjelenésének támogatója az NKA, illetve a Cseh Tamás Program.

Advertisement
38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló