Hirdetés

Novemberben jön a Playstation 5, megvan a két változat ára is

A Sony és a Microsoft között évek óta folyik az a verseny, hogyan reagál az egyik arra, ha bejelent valamit a másik. Most hogy mindkettőnél érkeznek az új konzolok, az izgalom és a bejelentések száma is fokozódik. 

Azt már lehetett tudni, hogy nem csak az Xbox, de a Playstation is két verzióban érkezik. Az is kiderült már, hogy milyen játékokkal tervezi meggyőzni a Sony az embereket, hogy az új Xbox helyett az új Playstationt vegyék meg. Egy brit felmérés szerint egyébként nincs ok a Sonynak az aggodalomra, mert a vásárlók jelentős többsége a Playstationt tervezi megvenni, ugyanakkor a Bloomberg azt állította, hogy gyártási nehézségei vannak a Sonynak, és nem tud majd elegendő volument szállítani.  Ezt az értesülést a cég azóta határozottan cáfolta. Eddig viszont nem lehetett tudni semmit az árról. Azonban most kiderült, hogy Magyarországra november 19-én jön a Playstation 5, az árak pedig úgy alakulnak, hogy az olcsóbb digitális változat 399 euró a bluray ultra HD verzió pedig 499 euró. Itthon a konzolok ajánlott fogyasztói ára 149.990, illetve 184.990 Ft lesz.

See you this November!

Közzétette: PlayStation – 2020. szeptember 16., szerda

Amit eddig tudunk, hogy 

  • Az ígéretek szerint minden eddiginél erősebb és gyorsabb lesz;
  • Teljesen új, futurisztikus megjelenést kap;
  • A digitális változaton nem lesz optikai meghajtó, a hagyományos verzióba bluray meghajtó kerül;
  • Az új DualSense kontrolleren a karok és a gombok a megszokott helyen maradnak, viszont lesznek olyan újítások, mint hogy a karok ellenállása igazodik a játék sztorijához (adaptív ravasz) 
  • Olyan játékok érkeznek rá, mint a Resident Evil Village, folytatódik a Spider Man játék, a Horizon Forbien West, Gran Turismo 7 és még egy rakás játék;
  • A 4K-n már senki nem lepődik meg, de támogatja a 8K kimenetet is;
  • 120 fps képkockasebesség, a kompatibilis  játékok esetében a 120 Hz-es kimenetet támogató 4K kijelzőkön;
  • Minden PS4 játékkal lehet majd játszani rajta;
  • Azt szeretnék, hogy olyan élmény legyen az egész, mintha belépne a játékba, ezért folyamatosan fejlesztik a fényhatásokat és nagy hangsúlyt kap a hangélmény is. 

Most pedig többek között bemutatták például a Hogwarts Legacy nevű open world Harry Potter játékot, és kiderült, hogy a Final Fantay XVI is elérhető lesz Playstation 5-ön:

A nagy rivális Xbox Series S, a Microsoft olcsóbb terméke itthon 113 990 fointba kerül majd, a nagyobb testvér Series X pedig 184 990 forintba kerül majd.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,854KedvelőTetszik
3,019KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk