Hirdetés
Hirdetés

November 23-án McDonald’s Budapest Open Mic döntő az Akváriumban

Az elmúlt hetekben az utóbbi évek legelőremutatóbb hiphop-kezdeményezése a pesti Rakparton, a Valyón zajlott több százas állandó nézőközönség előtt, ahol minden vasárnap délután 20-25 fiatal MC mutatkozott be – ki legelső alkalommal, ki már nagyobb rutinnal, de egyforma lelkesedéssel. A McDonald’s Budapest Open Mic nyolc hét után sem ér véget, hiszen november 23-án az Akvárium klubban dől el, kik a 2023-as év legjobbjai. Verseny, open mic, freestyle, workshopok, közösségépítés: ez a BOM!

Hirdetés

A szervezők így foglalták össze az elmúlt nyolc hetet.

„Előzetes várakozásainkat is felülmúlta az a lelkesedés, amely hétről hétre fogadott minket, mind a jelentkezők, mind a közönség részéről. Ez a stábot is folyamatosan spannolta, hiszen azt láttuk, hogy itt egy közösség születésének a részesei vagyunk, amelyből barátságok és együttműködések születnek. Valami ilyesmiről álmodtunk, de ezt átélni leírhatatlan.”

A Budapest Open Mic egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezésnek indult, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig  és azon túl. Az idei McDonald’s Budapest Open Mic eseményei szeptember 3-án indultak és tartottak nyolc héten át minden vasárnap délután Budapest legszebb teraszán, a pesti alsó rakparton,  a Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésben létrejött RakPARTon  és a Viadukt Teraszon, sőt a versenyt követő bulikon mindenki szabadon mikrofont ragadhatott. A versenyen túl a teljes program még nagyobb szakmai fókuszt kapott, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzték meg, ahol olyan témák kerültek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma került terítékre, a szövegírás, -értelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig a WMMD jóvoltából.

A versenyzők produkcióit a színtér leginkább felkapott újgenerációs hármasa zsűrizi:
Sisi, a magyar hiphopba berobbant üde színfoltja, aki a Spotify Equal Hungary nagyköveteként már a New York-i Times Square óriáskivetítőjén is szerepelt, Lil Frakk, a hazai trap szcéna egyik legismertebb figurája, a Sávlekötő podcast házigazdája, valamint a titokzatos-maszkos producer, Hundred Sins.

A november 23-án az Akvárium KisHalljában megrendezésre kerülő díjátadó során derül ki, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak. A szakmai zsűri által kiválasztott győztesen kívül a közönség kedvencét is lehet díjazni. A közönségdíjas személyének kihirdetésére szintén a McDonald’s Budapest Open Mic döntőjén kerül majd sor. A közönségszavazás lezárásának időpontja: 2023. november 22. 18:00.

Szavazni a selejtezőn résztvevők videói mellett lehet erre a linkre kattintva! 

További információk a Budapest Open Mic felületein és a döntő Facebook-eseményének oldalán! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók