Hirdetés

Növekedett a lemezeladás a pandémia alatt

Az adatok szerint a világjárvány alatt a gyűjtők és a zeneszeretők több lemezt vásároltak, mint előtte, és nőtt a kazettaeladások száma is. Habár a világjárvány első szakaszában több lemezbolt is bezárt a hatályos korlátozások miatt, az online lemezvásárlási kedv megnőtt.

Legalábbis az amerikai adatok szerint a vinyl-eladások jobban teljesítettek, sőt voltak, akik a bezártság miatt vágtak bele a lemezgyűjtésbe, vagy legalábbis úgy gondolták, hogy vesznek egy-két lemezt, aztán beszippantotta őket az egész, és azóta nem tudnak leállni.  Az amerikai lemezgyártók szövetségének adatai szerint a bakelitlemezek eladása 2020-ban a világjárvány idején 29 százalékkal emelkedett, ezzel az értéke 626 millió dollárra nőtt, és meghaladta a kompaktlemezek árbevételét.

Köszi, Hollywood és Netflix!

Az is kiderült, hogy a kazetták népszerűsége az olyan filmeknek is köszönhető, mint a Galaxis Őrzői, illetve a Stranger Things, mindkettőhöz készült ugyanis egy válogatáskazetta-kiadvány, ami felkerült a slágerlistákra is, így az adatok alapján ez is az oka annak, hogy a kazetták is kezdenek visszajönni a divatba; bár ennek valamelyest ellentmond, hogy ez a tendencia nem most indult el, egyre több zenekar ad ki kazettát is.

Szombaton mindenki menjen lemezboltba!

Most pedig, hogy lazultak a szabályok, itt az ideje, hogy szombaton mindenki személyesen is ellátogasson a kedvenc lemezboltjaiba, már csak azért is, mert Record Store Day lesz, vagyis egy csomó olyan lemez jelenik meg, amit csak aznap lehet megvásárolni, már ha egyáltalán jut belőle. Hogy milyen lemezeket lehet majd itthon beszerezni, arról itt lehet bővebb információkat kapni.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk