Hirdetés
Hirdetés

Nosztalgia és sok nevetés – Body Count-koncerten jártunk

A Body Count budapesti fellépésének két olvasata van. Kezdjük a rajongóknak szánt elsővel, ami szerint olyan volt az egész, mint valami nosztalgiatrip, ahol mindenki visszamehetett a fiatalkorába, és élőben hallhatta azokat a dalokat, amelyekkel egyszerre érezhette magát nagyon kemény rockernek és rappernek. Talán nem annyira volt intenzív mint akkor, talán a főhős is megöregedett, dehát semmi gond, hiszen a hallgatósága is. A Body Count zenekar legendás, ez tagadhatatlan, évek óta hozzák magabiztosan azt a szintet, amitől még mindig jó ötlet elmenni egy koncertjükre, a többit pedig elviszi a nosztalgia érzése, és ez így is van rendjén. Szóval akinek a Body Count jelentette a fiatalságát, a tinédzser éveit, a lázadást és a keménykedést, az pénteken a Budapest Parkban kicsit időutazhatott, és újra úgy kiabálhatta a világba, hogy Body Count’s in the House, vagy hogy Born Dead, mintha nem telt volna el azóta 30 év, vagy pont csak annyira fogyott a lendület, ami ebben a korban már kifejezetten kényelmes is.

Hirdetés

Nade itt jövök képbe én!

A másik olvasat pedig az enyém, aki tisztában van a Body Count jelentőségével, bár sosem tartozott a legnagyobb kedvenceim közé, Ice-T és Ernie C következő generációkra, és a zenére gyakorolt hatásai is egyértelműek, de mégis mindig valahogy tisztes távolból figyeltem őket. Azt is be kell vallanom, hogy ha valaminek, akkor inkább annak vagyok igazán nagy rajongója, legyen szó koncertről vagy sorozatról, esetleg egy közösségi médiás bejegyzésről, mikor úgy szórakoztatnak, hogy én teljesen máson tapsikolok és nevetgélek, mint ami valójában a cél volt.

Na a Body Count koncertje pontosan ilyen, de ehhez azért kicsit jobban bele kellett ásni magam ha nem is zenébe, de az őket körülvevő univerzumba, kezdve Ice-T feleségével, a modell-színésznő-vlogger, de leginkább az OnlyFansen sikeres Coco-T-vel. Mindez csak amiatt érdekes, mert mikor a Manslaughter előtt arról kérdezte a közönséget, hogy itt is problémát okoz-e az, hogy a férfiak elnőiesednek, amire azt a példát hozta, hogy több bőrápolási terméket használnak, mint a nők, és hát nem is a toxikus maszkulinitás a baj, mert annak az ellentéte a feminizálódás, akkor nem tudtam nem felidézni, azt a néhány nappal ezelőtti, Coco által feltöltött videót, amin Ice-T egy elektromos bőröndön ülve száguldozik fel-alá a színpad előtt, miközben a felesége az onlyfanses rajongóival fényképezkedik és dedikálja az aligruhás képeit.

Igazából ez volt az a pont, amikor átcsapott az egész este abba a világba, amit én igazán szeretek, vagyis az én szórakozásom az lett, hogy az egész előadás szürrealitásán nevetgéljek.

Ott állt Ice-T, aki úgy morzsinkázta a kabátja alját rappelés közben, mintha csak szavalóversenyen lenne, miközben éppen mindenkit erőszakosan el akart törölni a föld színéről, én meg még mindig azon gondolkoztam, hogy mégis mi férfias van a kiszáradt bőrben meg a naptej hanyagolása miatt a bőrrákban, és hogy mennyire vicces, hogy itt áll egy rakás kemény faszi, aki arról ír dalokat, hogy milyen kemény dolgok mennek a gettóban a bandatagok között, de ők mindenkinek ellátják a baját, aztán kiderül, hogy mégis van valami, amitől a lövöldözésnél is jobban tartanak, a saját csajuk. Ice-T szerint a nők le akarják vágni a férfiak golyóit, de közben mégiscsak ő készíti a felesége tangás képeit a nyaralás alatt, hogy azt utána más férfiak is pénzért nézegethessék, de Isten ments, hogy kondicionáló is kerüljön a hajára, mert az azért már tényleg durva világ lenne. De még igazán időm se volt átgondolni mennyivel jobb hely lehetne a világ, ha nem ugyanígy hatvanas-hetvenes faszik méregetnék a farkukat atombombás fenyegetésekkel, mikor a maszkulinitás csúcsa elővett a zsebéből egy nylon női harisnyát, a fejére húzta, és elindult a karakterváltás.

Egyébként tisztában vagyok azzal is, hogy Ice-T a zenélés mellett színészkedik, és hogy milyen régóta játszik a különböző tévés díjakat nyerő Law & Order nevű sorozatban, amelyből akárhány részt láttam eddig vagy megérkezett egy papírt szorongatva a labor-, ballisztika-, vagy bármilyen eredményekkel, vagy keményen nézett, de most a Psychopath alatt az átaluklás, amikor a kínai piacos, felszaladt szemű nylon térdzoknit a fejére öltve tulajdonképpen pszichopata lett, egészen lenyűgözött, és tényleg percekig nem tudtam abbahagyni az őszinte nevetést. Itt fel kell hoznom azt is, hogy fia, Little Ice is megvillogtatta a színészi képességeit, néha a levegőt részesítette szexuális örömökben, máskor látványosan fogta a fejét, és teátrálisan térdre is borult, de őszintén bevallom, nem igazán éreztem úgy, hogy teljesen kibontja a karakterét, igaz rá se jöttem, hogy mégis miért csinálja ezt.

Az, hogy 66 évesen Ice-T kissé már megfáradt, egyáltalán nem csoda, sőt az lenne a fura, ha nem így lenne, ez az érzés leginkább a feldolgozások alatt jött elő bennem, merthát a Slayer Raining Bloodjához kevés volt a düh, az Exploited Disorder című dalához meg kicsit a lelkesedésből lehetett volna több, de be is vallotta Ice-T, hogy ő már öreg ahhoz, hogy lemenjen a színpadról meg visszajöjjön a ráadáshoz.

És ez egyébként az egész koncerten látszódott is. Mindenki kicsit megfáradt, kicsit botorkáltak a színpadon, ami bajnak nem baj, és bár biztos kemények a mindennapokban, a színpadon inkább cuki kis bácsika benyomását keltették. Persze ha nagyon gengszterkedni szeretnének, akkor bebizonyították, hogy még azért tudnának lövöldözni, csak éppen pólókat lőttek a közönség közé, és aki megadta egy weboldalnak az összes adatát, az aláírt setlistet is nyerhetett az este végén.

Ice-T szólt a fiatalabb generációhoz is, leginkább saját kislányához, a 9 éves Chanelhez, aki ma is megtanulta, hogy aki esetleg bántalmazná az iskolában, annak mélyen a szemébe kell nézni, és azt kell mondani, hogy “Talk Shit, Get Shot”, majd a színpadon együtt végigénekelték a dalt, és bár egészen addig tényleg parádésan kacarásztam Ice-T nem túl összetett gondolatain, itt kezdtem először kicsit kellemetlenül érezni magam, merthogy tök jó a családközpontúság, és nyilvánvaló, hogy a kis Chanel is ebbe nőtt bele, de neki úgy tűnik, egyelőre nincs más választása, és senkit nem érdekel majd tíz év múlva, hogy ő nem feltétlenül szeretné látni magát a színpad szélén cukin táncikálva a Cop Killer című dalra, miközben az édesapja arról beszél a leírtnál jóval explicitebb módon, hogy amennyiben Ice-T orális örömöket szeretne, akkor azt meg is kapja, amire édesanyja lelkesen integet.

A koncert lement, és bár zeneileg jól szórakoztam, azért némileg árnyalta a képet, hogy hogy az Ice-család leuralta az egész estét, pedig hát legalább Ernie C-t sokkal nagyobb szerephez kellett volna juttatni. Hazafelé a villamoson pörgettem az Instagramot, Coco új sztorikat osztott meg, három kép bikinben és tangában. Biztos vagyok benne, hogy több bőrápolási terméket használ, mint Ice-T, szóval megnyugodtam.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók