Hirdetés

Noel Gallagher szerint a maszkhordás hülyeség, hordjon a többi ember

Csoda lett volna, az Oasis egykori gitárosa nem fejti ki véleményét a maszkhordásról, ahogy ugye minden másról is ki szokta. Az is csoda lett volna, ha mindenkit arra biztat, hogy viselje, ahogy kell, ahogy a brit szabályok előírják. Ő nem viseli, kész. Gallagher szerint az egész baromság, mert hát milyen vírus az, amelyik egy boltban megtámadja az ember, de egy kocsmában nem? Milyen vírus az, amelyik rányomul az emberre egy villamoson vagy a metrón, de ha beül az étterembe, akkor megállj parancsol magának? A zenész ezzel azt akarta mondani, hogy boltokban, tömegközlekedéseken kötelező a maszk Angliában, de kocsmázni, étterembe járni szabadon lehet. (Most amúgy betiltották a hat főnél nagyobb gyülekezéseket az országban, mert emelkedett az esetszám, ezzel szemben Magyarországon még mindig mehet mindenféle buli 500 főig, ülőhellyel meg a végtelenségig, hiába rosszabb a lakosságarányos fertőzésszám nálunk.)

Szóval Noel Gallagher végkövetkeztetése az, hogy ő nem hord maszkot, hordjon a többi ember, így ő sem fertőződik meg. Ha meg mondjuk ő fertőzött, akkor a többi embert úgyis megvédi a saját maszkja, szóval neki akkor sem kell hordani. Sőt, Gallagher szerint azt mondják a tudósok, hogy felesleges is hordani, szóval értelmetlen is igazából erről beszélni.

Ezzel szemben a jelenlegi széles körű tudományos konszenzus az, hogy ha mindenki rendesen hordaná a maszkot zsúfolt helyeken, erőteljesen lelassulna, kezelhetővé válna a járvány. Abban egyébként igaza van az ex oasisosnak, hogy ha rajta kívül mindenkin maszk van, akkor ő nagyjából védett, de abban nem, hogy ha ő fertőzött, akkor a maszkosak védve vannak. De álljon itt erről egy remek ábra:

maszkhordas.jpg

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,330KedvelőTetszik
2,907KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk