Hirdetés
Hirdetés

NMTVLGYI4 – Premieren Pablo szólódala

Instrumentális trap alapra blues gitározás, drogfüggőség, új élet reménye – NMTVLGYI4. címmel megjelent Takács Tibor más néven Pablo (Pablo and the Escobars) első instrumentális szólóanyaga amiben egy korszakának végét és egy új kezdet történetét meséli el.

“Aki személyesen ismer az tudja hogy 14 éves korom óta küzdök a démonaimmal, ami nálam a drogfüggőségben, alkoholizmusban és gyógyszerfüggőségben merült ki. Sokan lemondtak rólam az évek során, rengeteg embert átvertem és elmartam magam mellől. Temérdek leállási kísérlet után elmondhatom magamról, hogy amikor ezeket a sorokat írom 411 napja élek teljes absztinenciában, egy önsegítő csoport programját követve, ahol új életet kaptam”

– mesélte Pablo

A dal maga egy instrumentális elektronikus alapra született meg amit a Nomád együttesből ismert Jánosi Szabolcs Cicó alkotott. A videót a Pablo and the Escobars basszusgitárosa Faigl Zoltán, alias Don Miguel rendezte.

“Fontosnak tartottam, hogy egy olyan ember lássa át mit is szeretnék ezzel a klippel, akivel 14 éves korunk óta elválaszthatatlanok vagyunk, végig nézte az egész drogkarrieremet, sokszor amikor én nem láttam magam tisztán, ő volt aki próbált terelgeti több, de inkább kevesebb sikerrel”

– mondta Pablo.

A videóban szereplő kezeknek és helyszíneknek is fontos jelentése van. Minden szereplő kéz egy – az igaz történetben szereplő – segítő keze, ami Pablo felépülésében fontos szerepet játszó emberhez tartozik, valamint a különböző jeleneteket is a valós helyszíneken forgatták.

“Látható a lakás (Németvölgyi út 4.) ahol három hónapot laktam és két hétig feküdtem szinte öntudatlanul elvonásban, a box terem ahol építem a testem, vagy a kis “oázis” Józsefváros szívében, a körberakott székekkel ahol új életet kaphattam. Ezek mind életem nagyon fontos helyszínei lettek”

– emlékezett vissza a gitáros.

Ez a videó nem prevenciós jellegű, mert akkor szólhatna arról hogy jutott el Pablo az első boroskólától az első kezelő intézetig, hogy rombolta le tudatosan az életét, valamint, hogy hogyan lett közel 20 év alatt milliomos-csemetéből üres pakkok, borosüvegek végül pedig fecskendők társaságában egy szoba-konyha foglya. Ez azoknak szól akik ugyan ebben a helyzetben vannak.

Ez a videó a reményről szól,  hogy merjünk segítséget kérni és van fény az alagút végén. Ahogy a videó végén olvasható és Pablo vallja:

“A legnagyobb háborút önmagaddal szemben kell megnyerned.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,601KedvelőTetszik
2,964KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók