Hirdetés
Hirdetés

Nincs kizárva, hogy visszatér a Rush

A Rush 2015-ben adta utolsó koncertjét Los Angelesben, ami után a kanadai rockzenekar feloszlott. A tagok nyilatkozatai alapján ennek legfőképp az volt az oka, hogy Neil Peart dobos addig szerette volna abbahagyni a zenélést, amíg tökéletes formában van, ezen kívül kislányával szeretett volna több időt tölteni. Peart 2020 elején, 67 éves korában. agydaganatban elhunyt, így gyakorlatilak okafogyottá váltak azok a kérdések, hogy lesz-e újra Rush.

Hirdetés

Az életben lévő tagok, Geddy Lee basszusgitáros-énekes és Alex Liefson gitáros nem is játszott azóta sem együtt, egészen addig, amíg el nem fogadták a felkérést a Foo Fighters dobosának emlékkoncertjére, lévén Taylor Hawkins nagy kedvence volt a Rush. A két koncerten aztán előadtak három Rush-dalt, különböző dobosokkal, úgyhogy ismét feltüzelték a rajongókat, akik azóta a közös zenélésben reménykednek.

Egy a The Washington Postnak adott friss interjúban ezt hevíti tovább Lee, ugyanis elárulta, hogy egyáltalán nem zárja ki, hogy ők ketten újra Rush-ként a színpadra álljanak. Egészen az emlékkoncertekig tabunak számított egyáltalán az ötlet is, de ott nagyon jól érezték magukat. Ráadásul az afterpartin egyenesen Paul McCartney biztatta őket, hogy zenéljenek ismét együtt.

Hogy ez mikor történhet meg, nem tudni, Lee azt mondta, hogy Liefsont év elején műtötték meg hosszú ideje fennálló gyomorpanaszai miatt, úgyhogy először jól kell éreznie magát, hogy bármiről is beszéljenek. Amúgy beszélnek is, Lee szerint nagyon jó barátok, de konkrétumok nem merültek fel eddig a zenéléssel kapcsolatban.

Kettőjük közül amúgy egyedül Liefson van a zenekarban az alapítás óta, Lee egy kicsit később szállt be a csapatba, stabilan pedig 1969 óta tag. Neil Peart 1974-ben, a második lemez felvétele előtt lett a Rush dobosa és szövegírója, utóbbi feladatot pedig a harmadik lemez óta egyedül látta el a feloszlásig.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók