Hirdetés

New Yorkba megy a Meszecsinka, de előtte itt egy klippremier

Január 5-én New Yorkban lép fel Meszecsinka, egy, az Association of Performing Arts Presenters (APAP) expóhoz kapcsolódó eseményen. Egy magyar (Music Export Budapest) és egy amerikai (Cadence Arts Network) koncertszervező cég összefogásából, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a New York-i Magyar Kulturális Intézet támogatásával három magyarországi előadó – Borbély Mihály Poligon, a David Yengibarian Trió és a Meszecsinka lép fel az East Village népszerű klubjában, a Dromban. Az esemény neve „The NOW Sound of Budapest”. Az APAP-on tavaly 3600 zenei szakember vett részt az USA 50 államából és 33 országból.

Meszecsinka egyébként pár napja jött vissza Amszterdamból (az útról olvashatsz a zenekar blogjában, az elmúlt évben turnézott Szicíliában, Németországban, Szerbiában, Moldáviában, Romániában, Bulgáriában és Ausztriában.

A nemrég megjelent Álomban ébren című albuma kiemelten pozitív kritikát kapott itthon és külföldön. A Lángoló ezt írta róla:

…magasabb szinten rezeg, mint szinte bármi, amivel eddig dolgom akadt a műfajban…Zene, hangszerelés, hangzás, ének és szöveg minden rögtől elemelve egyesül egy szakrálisabb térben.

A német Journal Frankfurt így lelkendezett az együttes fellépését követően:

Ezek a folkban gyökerező kozmikus futárok természetes drogként hatnak. Meszecsinka beleszédít a mágikus és hipnotikus dallamaival.

A mozgalmas év lezárásaként mozgóképben is láthatjuk az album egyik dalát. Itt a Lángolón debütál a Nehéz című dal klipje.

Meszecsinka következő budapesti koncertje a MÜPÁ-ban lesz a Bábel Est keretében, január 27-án. Ezután február 2-án lesz látható a Napfényes Rendezvényteremben.

A posztot az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló