Hirdetés
Hirdetés

New Obsession – Premieren a Woodoo Mind új dala

Lángoló Premier

A Woodoo Mind ötlete 2018-ban született meg Hegedűs Dániel (gitár, zeneszerzés) és Felszegi Dalma (billentyű, zeneszerzés) fejében. Már 2019 februárjában megjelentek Fragments című háromszámos kislemezükkel, amit két single követett egy dalszöveges videó, valamint első videóklipjük kíséretében. „Omnivore” című második kislemezük első számát egy videóklip formájában jelentették meg Dark Spark címmel, most pedig New Obsession című számuk debütál itt alább, Veres Mónika Nika (ének) és Cserniczky Botond (basszusgitár) közreműködésével. A kislemez harmadik számára pedig a Dark Spark és New Obsession énekesnői lettek összeeresztve, azaz Nika egykori tanítványával, Pintér Petrával lesz hallható az EP utolsó trackjében, ennek megjelenésére is készül a formáció.

Hirdetés
Nika

A projekt lényege, hogy meghívott zenészekkel, énekesekkel egy-egy műhelymunka keretén belül készülnek el a dalok, amelyeknek gerincét az állandó tagok írják meg, egyfajta „zenekari beatmaker”-ként. Ezek a legkülönfélébb műfajok elemeit ötvözik, úgymint funk, pop, rock, latin, R’n’B, soul stb. Céljuk, hogy minél több zenésztársukkal dolgozhassanak együtt, minél több színt beépítve a projekt dalaiba.

Felszegi Dalma:

Danival mindkettőnknek nagyon széles spektrumú a zenei érdeklődésünk, sokféle zenét hallgatunk, kedvelünk. Így történhet az, hogy mindig picit más stílusúak a számaink, elég egy erős zenei élmény, ami éppen akkor és ott megfog, máris más utakra terelhet. Mi magunk sem skatulyázzuk be magunkat, hiszünk benne, hogy valamitől mégis jellegzetessé válhat a zenénk. Mivel mindkettőnknek van klasszikus zenei múltja, hozzászoktunk az ingergazdag zenékhez, ezért szeretünk vastagon hangszerelni, szoktunk is egymás között viccelődni, hogy „a több néha több”. Amikor készül egy dal, sokszor már az elején körvonalazódik, hogy kinek a hangjára írjuk, illetve milyen hangszeres kollégákat tudunk elképzelni hozzá. A New Obsession esetében egyértelmű volt mindkettőnk számára, hogy Nika hangjára íródott, az ő színeire, egyéniségére van szükség. Egy színházi munka kapcsán pont összesodort minket az élet, úgyhogy kaptam is az alkalmon, hogy felkérjem. Érdekes, hogy mennyi mindent be lehet vonzani, ha igazán akarjuk…

Hegedűs Dániel:

Igen, a dal megszületésekor elég hamar szóba került Nika neve. Hatalmas megtiszteltetésként éltük meg, hogy elfogadta a felkérést – a közös munka során elképesztő energiák szabadultak fel. Maga a dal lényegében egyfajta plátói szerelem kereséséről szól, arról az érzésről, amikor egy, a városi éjszakai életben szerzett élmény hatására hetekig euforikus állapotban kutatunk valaki után. Mindezt egy alapvetően funky dalban meséljük el, megspékelve azt RnB-s elemekkel, vastag szintibasszusokkal és elektronikus zenei ihletésű szekciókkal. Azt hiszem, ez a zenei felépítés önmagában jól tükrözi a projekt szellemiségét is.

Az új dal:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók