Hirdetés
Hirdetés

Neves közreműködőkkel érkezett Für Anikó negyedik, rockos nagylemeze, a Für For Ten

Megjelent Für Anikó ritkaságszámba menő negyedik nagylemeze, tíz különleges duettpartner, zenészek és színészkollégák közreműködésével. A tizenkét dalból álló, Für For Ten című album egy korhű mozaik a jelenleg feje tetejére állt világról közérdekű témákat és mindazt érintve, amelyben jelenleg élünk. A szövegíró ezúttal Gerendás Péter gyakori társszerzője és a színművész-énekesnő korábbi alkotótársa, Fekete György, míg a zeneszerzők ezúttal is Hrutka Róbert (például Magyar Vándor, Valami Amerika filmzenék) és Jamie Winchester (korábbi alkotótársai: Geszti Péter, Révész Sándor, Ákos) voltak.

Hirdetés

Legutóbb, 2018-ban Anikó harmadik nagylemeze (’Magyar hangja vagyok’: Fekete György, Hrutka Róbert, Jamie Winchester, Borlai Gergő) szerzőgárdájának gyümölcsöző együttműködése hatást gyakorolt a későbbiekre. Már a megjelenést követően megkezdték a közös munkát létrehozva a következő projektet.

„Legalább négy éve érlelődik a ’Für For Ten’, ebbe, persze a járvány is belejátszott. Jót tett a lemeznek a kivárás, és mivel nem az volt az elsődleges cél, hogy felkerüljünk a slágerlistákra, nem kapkodtunk vele. Igazából ez azért is van, mert szeretek mindent jól csinálni, sosem a mennyiségre megyek, hanem a minőségre. Számomra nem műfaji kérdés, hogy miben veszek részt, csak azt nézem, hogy tudok-e neki örülni”

– mondta el Für Anikó a debütálást ünneplő sajtóeseményen, ahol a közreműködők döntő többsége is részt vett.

„Úgy látszik, hogy a duettek korát élem, hiszen Mácsai Pállal közösen éneklünk Dés László „Így öten!” formációjában, nemrég például a Papp László Budapest Sportaréna szuperkoncertjén. Most pedig tíz férfival és tíz csodálatos művésszel közösen rögzítettünk tizenkét dalt. Boldogság számomra, hogy az összes, felkért partner első szóra beszállt. Nem titok, hogy a projekt oroszlánrészét a férjem, Fekete György egyengette, aki szövegíróként egyáltalán nem számít újoncnak. Mondhatjuk úgy is, hogy ez az album a harmadik közös gyerekünk.”

A korong kétféle szálon fut. Az egyik rész végig kíséri a párkapcsolat állomásait az első szerelmet követő randizós-mozizós időszaktól a teljes elhidegülésig, majd az igazi társ megtalálásáig. A szerzemények másik csoportja égető témákat feszegetnek: a média gépezetéről, az ökológiáról, a háborúról, az elvándorlásról és a multi-leveles világról hallgathatunk komoly-ironikus hangvételű gondolatokat.

A zenészek között pedig olyan neveket találhatunk, mint a korábban Jamie-vel és Robival együtt játszó nagy csapat tagjai: Borlai Gergő, Galambos Zoltán, Giret Gábor, és az Al di Meolával évekig játszó Kaszás Péter.

Az újdonság 2023. október 26-tól kapható az ország összes, releváns CD-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül és valamennyi digitális, zenei megosztón.

A közönségnek élőben is lehetősége nyílik meghallgatni a felvételeket a tíz közreműködővel 2024. január 25-én az Örkény Színházban. Jegyek október 27-étől kaphatók az Örkény Színház jegypénztárában, illetve online az orkeny.jegy.hu oldalon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók