Hirdetés

Neon Pages – Premieren a The Blind Siberian új EP-je

Lángoló Premier

Nemrég mutattuk be a The Blind Siberian zenekar új dalát, most pedig jöjjön a teljes EP. A nyíregyházi zenekarra olyanok voltak hatással, mint Bach, a Queen, a Radiohead, a Killers, az Editorst, a Yeah Yeah Yeahs-t, az Esti Kornél, a Katatonia, a Tool, a Type O Negative, a Parkway Drive vagy a Puscifer, de a saját zenéjüket ők inkább alternatívként aposztrofálnák, még ha a most bemutatkozó anyag a synthwave-hez is áll a legközelebb.

Hirdetés

Erről a műfajról amúgy azt mondják, hogy

szeretjük az angolszász popkultúrát, azon belül is kifejezetten a 80-s, 90-s éveket, ami most egyébként trendinek is nevezhető. Amúgy mi eléggé geekek vagyunk, így a 80-s években készült filmek, sorozatok például az Alien, The Thing, vagy a Battlestar Galactica a kedvenceink között szerepelnek, annak ellenére is, hogy a mai szemnek sok esetben már kicsit lassúnak tűnhetnek.

Az akkori popzene is teljesen más volt, több hang, gitárszóló. Páldául Michael Jackson zeneileg páratlan tehetség volt. Nem véletlen, hogy Justin Timberlake-től a The Weeknd-en át erősen érezni a hatását. Tekintettel arra, hogy mi jelenleg instrumentális zenét játszunk, így adta magát a synthwave.

Jelenleg duóban működnek, de később szeretnének teljes zenekarrá alakulni, ha majd már a Covid is megengedi. Valamint a valamikor megjelenő nagylemezre már nem csak instrumentális dalokat akarnak írni, de az szerintük teljesen másféle megközelítést igényel.

Az alább meghallgatható EP dalcímeiről ezt mondják:

  1. Centuria – A Battlestar Galactica című sci-fi sorozatban a cylonok egyik típusai a centúriók, akik tulajdonképpen gépkatonák. Megtetszett a név és ebből képeztünk városnevet, ami egyrészt sugallja, hogy ez a város egykor központi szerepet töltött be, másrészt ad egy baljós hangzást a helynek.
  2. S.P.M. – A 80-as évek kultikus autós sorozata, a Knight Rider K.I.T.T.-jének szupergyors fokozata.
  3. Astral Avenue – Semmi extra, jól hangzik.
  4. Obsidian – Az obszidián egy természetes, kemény üveg, amely magmatikus tevékenység során keletkezik.

És akkor az EP, aminek a borítóját Puzsár Viktor concept artist készítette :

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk