Neo felkapja a malaclopót – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A „régen minden jobb volt” a lúzerek szövege, az pedig, hogy filmajánlónk két nosztalgikus rebootból és egy remake-ből áll, csupán a véletlen műve.

Mátrix feltámadások (The Matrix Resurrections – 2021 / sci-fi)

1999 sok szempontból a kulturális hanyatlás éve volt: Zahir kilépett az Emergency House-ból, Mohaman a Happy Gangből, Jar Jar Binks pedig faltörő kossal esett neki a Star Wars nimbuszának. Watchowskiék azonban bemutatták a Mátrixot, minek következtében a malaclopó bőrdzseki a lakossági divathóbort részévé vált. Bő két évtizeddel később ebből semmi nem maradt: Thomas Anderson egy szoftverfejlesztő cégnél gályázik és meetingekre jár, a néhai Trinity pedig Tiffany fedőnéven gyerekeket nevel. De aztán újra felbukkan a fehér nyúl – igaz, a zöld betűzuhatagos képernyőpihentetőt többé nem hozza vissza. (HBO Max)

Dűne (Dune – 2021 / sci-fi)

10191-et írunk. A Family Frost talán még mindig működő vállalat, igaz, immár a Cadalan óceánbolygón tilinkóznak sárga tengeralattjárói. A bolygó uralkodója Leto herceg, aki szemet vet az Arrakis sivatagi bolygóra, ahol egy értékes matéria, az ún. fűszer terem. Ez azonban nem olyasmi, amit megboldogult Laci bácsi önfeledten szórhatott volna a kecsapos-gépsonkás raguba, ugyanis az ominózus anyag rövidtávú jövőbelátást biztosít, és meghosszabbítja az emberi életet. Az Atreides család legifjabb tagjára hárul a feladat, hogy megvédje az Arrakist. (HBO Max)

Az Átok háza (Grudge – 2020 / horror)

Sok évvel azután, hogy a pingmenthiányos testvérpár, Kayako és Toshio szenilis szőlősgazdaként vadászott le mindenkit, aki a területükre tévedt, újfent demonstrálják notórius vendégszeretetüket: egy külvárosi ház ifjú háziasszonya váratlanul kiirtja családját, és vélhetőleg nem a megnövekedett fűtésszámla áll az ügy hátterében. Erre a helyszínre küldött nyomozónő is ráeszmél, és igyekszik menteni életét minden idők legnyomasztóbb animefiguráitól. (Netflix)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés